Srbija se nada, Srbija sanja! Posle očekivanog poraza u Lalinu u prvom meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvu 2025. godine rukometaši predvođeni selektorom Borisom Rojevićem u punom SPENS-u čekaju "Furiju" i nadaju se da će nekako uspeti da anuliraju minus! 

Srbija je u prvom meču uspevala da se drži u egalu u prvom poluvremenu, ali onda su braća Dušebajev krenula da rešetaju, a Korales i De Vargas da brane zicere i na kraju je bilo 32:28 (15:14) za domaćina. Da stvar bude malo bolja povratnik u nacionalni tim Milan Jovanović je golom u poslednjem napadu smanji zaostatak na četiri gola minusa i dao nam ipak kakvu-takvu nadu za prolaz. 

Videli smo i veća iznenađenja, pa su tako Farska Ostrva deklasirala Makedonce, Italijani su uspeli da pobede Crnu Goru, Slovenija je izgubila od Švajcarske koja je bez suspendovanog Nikole Portnera, a Poljaci od Slovačke. Da li naši momci mogu da prirede najveći šok baraža? Videćemo od 17 časova. 

Svakako je dobar putokaz Hrvatska koja je na prethodnom Evropskom prvenstvu pokazala da Španija nije nepobediva sila kakva je nekada bila. Dobili su ih 39:29 u prvom kolu uz osam golova Šoštarića i Martinovića. U trećem kolu Španci su igrali neršeeno 33:33 sa Austrijom pa su tako ostali bez plasmana u drugi krug i našli se u baražu za Mundijal. Sada desetkovani tim Srbije bez kapitena Nemanje Ilića, iskusnog Bogdana Radivojevića na krilu, Mijajla Marsenića na mestu pivota i još nekoliko igrača sanja da može isto tako da ih iznenadi. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RUKOMET Srbija ispustila pobedu protiv Islanda Arena Sport