Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Minesota Timbervulvse (115:107) u četvrtom meču i stigli do 2:2 u polufinalu Zapadne konferencije. Tim iz Kolorada su do pobede vodili Nikola Jokić (35 poena) i Aron Gordon (27 poena), a njih dvojica su tokom meča sjajno sarađivali protiv izuzetno dobre odbrane Minesote.

Nikola Jokić isticao se asistencijama za Gordona, američki košarkaš trudio se da dobro deli lopte saigračima, a medije u SAD zanimalo je gde je i kako naučio da igra nesebičnu košarku. Dok je Aron Gordon odgovarao na pitanja medija, u salu je ušetao upravo srpski košarkaš, pa ga je Gordon pomenuo pred svima!

"Taj čovek, on je razlog zbog kog sam naučio da budem nesebičan. On je najbolji igrač na svetu, trostruki je MVP NBA lige, a tako je nesebičan i skroman. Ako može trostruki MVP to da radi, onda mogu i ja", rekao je Gordon. Pogledajte izjavu koju je američki košarkaš davao sa osmehom na licu:

Aron Gordon je imao šest assitencija na četvrtom meču u polufinalnoj seriji Zapada, a na četiri meča je ukupno 19 puta asistirao saigračima. Da je to impresivan učinak govori i podatak da je isti broj asistencija kao krilni centar aktuelnih NBa šampiona zabeležio i Denverov bek Džamal Marej. Ispred njih dvojice samo je Nikola Jokić, koji je neprikosnoven u tom parametru.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja Arena Sport