Košarkaši Denver Nagetsasavladali su Minesotu (115:107) u četvrtom meču polufinalne serije na Zapadu NBA lige, a ponovo je glavnu ulogu imao Nikola Jokić! Trostruki MVP ligaškog dela takmičenja odigrao je impresivan meč tokom kojeg se isticao poenima, skokovima, asistencijama, ukradenim loptama, čak i zakucavanjem, ali se posebno priča o jednoj njegovoj reakciji koja nije ništa od navedenog.

Na kraju druge četvrtine Denver je za samo šest sekundi dva puta ukrao loptu Minesoti i postigao pet poena, računajući i šut sa svoje polovine Džamala Mareja. Kanađanin je uputio maestralan šut, cela hala je ostala u šoku nakon što je pogodio, Marej i Kentavijus Koldvel-Poup su burno slavili, saigrači su utrčali u teren... Nikola Jokić bio je hladan kao led u tim trenucima!

Najbolji igrač Denver Nagetsa nikako nije odreagovao na nestvaran pogodak njegovog saigrača. I nema tu reči o nekim lošim odnosima unutar tima koji je prethodne sezone osvojio titulu u NBA ligi. Jednostavno, Nikola Jokić je takav i ne treba ni pokušavati sa promenama. Pogledajte Jokićevu reakciju:

Inače, upravo je Jokić upisao ukradenu loptu i asistenciju pre ove trojke Mareja. Srpski košarkaš se dobro snašao nakon što je Minesota zakomplikovala napada, a iz reketa Denvera uputio je pas na drugi kraj terena, gde je Majkl Porter Džunior sačekao loptu i zatim zakucao. Usledio je još jedan pokušaj napada Minesote, ali se on završio još lošije po njih!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Slavlje Nikole Jokića u pobedi Denvera Arena premium