Crvena zvezda je prethodnog leta angažovala Šabaza Nejpira, kao najveće pojačanje za tekuću sezonu, ali... Nije išlo baš sjajno, Amerikanac je igrao ispod proseka i ne kraju se dogodio težak raskid u koji je bio uključen i italijanski tim za koji je ranije nastupao. Trener Olimpije iz Milana Etore Mesina uzburkao je javnost kada je komentarisao dešavanja u Zvezdinom taboru, a sada se čini da je baš Nejpir bio uzrok problema koji su nastali!

Šabaz je u različitim delovima sezone imao kontroverzne izjave o Olimpiji iz Milana i Crvenoj zvezdi, a sada je šokirao navijače italijanskog kluba. Tokom meča Olimpije i Dolomita, odnosno sredinom druge četvrtine, američki plejmejker nije želeo da pruži ruku Ševonu Šildsu dok je izlazio iz igre.

Saigrač je držao pruženu ruku, pored koje je Nejpir prošao mrtav hladan! Šildsa je iznenadilo ponašanje svog saigrača, pa je sam sebi pružio ruku. Drugom šakom udario je sebe po ruci, a zatim ušao u teren. Pored Šildsa ostali su šokirani i navijači koji su gledali ovu scenu. Pogledajte šta se desilo:

Šabaz Nejpir je 2014. godine draftovan kao 24. pik na NBA draftu, a izabrali su ga Šarlot Hornetsi. Iste noći trejdovan je u Majami, a kasnije je igrao za Orlando, Portland, Bruklin, Minesotu i Vašington, pre nego što je promenio kontinent i obukao dres Zenita iz Saknt Peterburga. Usledio je jednogodišnji izlet u Meksiko, pa novi angažmani u Evropi - prvo u Olimpiji iz Milana, zatim u Crvenoj zvezdi i na kraju opet u italijanskom klubu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Šabaz Nejpir MONDO