Janis Sferopulos govorio je posle pobede Zvezde protiv Partizana na početku finala ABA lige o karakteru svog tima. "Hoću da čestitam našim igračima prvu pobedu. Poveli smo 1-0 i kao što ste videli, utakmica je bila reklama za najbolja dva srpska tima. Ovo je meč ABA lige, ali mislim da su ovo timovi vrhunskog nivoa i da smo videli veoma interesantnu košarkašku utakmicu. Bilo nam je veoma važno da kada su poveli 35:26 odigrali smo dobru odbranu, vratili se i od tada nismo imali padove. Meč je bio derbi sve vreme, odlučili su mali detalji, ovo su utakmice koje odlučuju košarkaši. Mislim da ste videli snažan karakter kojim smo realizovali teške akcije u završnici"

"Što se tiče odbrane, branili smo se veoma dobro. U poslednjih šest minuta nisu dali koš iz igre, već samo slobodnim bacanjima i mislim da su detalji bili na našoj strani da bismo pobedili dobar, kvalitetan tim. Sada je potrebno da ovo zaboravimo i da se spremimo za drugu utakmicu"

"I želim da zahvalim navijačima na tome što su nas podržali svojim glasovima. Ne razumem jezik, naravno, bilo je možda nekih psovki, ali tako je uvek. Važno je da ništa nije ubacivano na teren i to je jako važno za naše navijače, da ništa nisu ubacili i da su nas podržali samo glasovima da pobedimo. Na tome im zahvaljujem".

MN Press Igra 3 (MN Press)

Sledeći meč će biti odigran u sredu, takođe u hali "Aleksandar Nikolić" pred Zvezdinim navijačima. "Bila je ovo tesna utakmica, ali kada pobedite 30 poena razlike, onda ćete verovatnije izgubiti sledeći meč jer ćete biti opušteniji. Uvek je prvi meč komplikovaniji za domaćina, jer imamo prednost domaćeg terena i pritisak da to iskoristimo i pobedimo. Zato smo bili nervozni na početku. Iskoristićemo slobodan dan da popravimo neke delove naše igre koji nisu bili dobri, neke trenutke koji nisu bili dobri, a ono što je bilo dobro da što više uvedemo u svoju igru", kazao je Sferopulos.

Zvezdin trener je uz priču o trijumfu govorio i o obnovljenoj povredi svog plejmejkera Nikole Topića.

Druga utakmica finalne serije ABA lige zakazana je za sredu u 19.30 časova u hali "Aleksandar Nikolić".

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Dejan Davidovac posle Partizana MONDO