Košarkaši Dalas Maveriksa savladali su Oklahomu (104:92) u petoj utakmici polufinalne serije na Zapadu NBA lige i ponovo imaju prednost, iako nisu imali domaći teren na svojoj strani. Najbolji tim ligaškog dela Zapadne konferencije razočarao je svoje navijače protiv ekipe iz Teksasa, pošto se nakon pobede u četvrtom meču nakon pete utakmice ponovo nalazi u zaostatku - 3:2.

Tim iz Teksasa išao je do pobede na gostovanju Oklahomi predvođen Lukom Dončićem, koji je odigrao impresivnu partiju u jednom od najbitnijih mečeva sezone. Slovenački košarkaš završio je susret sa tribl-dabl učinkom, odnosno 31 poenom, 11 asistencija i 10 skokova. Na drugoj strani terena Šaj Gildžes-Aleksander ubacio je 30 poena, ali to nije bilo dovoljno da favorit odbrani domaći teren.

Dalas je već do poluvremena stekao dvocifrenu prednost, a u nastavku utakmice Dončić i saigrači samo su odbranili tu razliku. Sada su za korak bliži finalu Zapadne konferencije i imaju dve meč lopte da završe seriju protiv Oklahome. Prva šansa je u nedelju ujutru, od 02:00 po srpskom vremenu, a igraće se u Dalasu, pred navijačima Maveriksa.

Ukoliko bude neophodno, Dalas će imati i drugu priliku da završi ovu seriju i primakne se tituli u NBA ligi. Eventualni sedmi meč igraće se na Oklahominom terenu, ali Maveriksi su u seriji već napravili dva brejka, pa to ne mora automatski da znači i prednost za tim koji je ligaški deo sezone završio kao najbolji na Zapadu. Pogledajte najvažnije detalje sa petom meča:

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Luka Dončić isključen RTS