Bajern Minhen našao je trenera za sledeću sezonu - Tomasa Tuhela! Šef struke nemačkog vicešampiona vodiće po svemu sudeći tim i od leta, nakon što je mesecima nagađano da će otići i da će ga zameniti Ćavi Alonso, koji ostaje u Bajeru, Ralf Rangnik, koji neće zbog Bajerna napustiti austrijsku reprezentaciju, Roberto De Zerbi, čiji je odlazak iz Brajtona preskup za Nemce, kao ni Oliver Glasner, koji planira da radi i dalje u Kristal Palasu...

Spisak trenera koji neće preuzeti Bajern duži je od toga, pa su pominjani i Erik Ten Hag iz Mančester junajteda, kao i povratak selektora Nemačke Julijana Nagelsmana, koga je Tuhel nasledio u martu 2023. Ipak, u ovom trenutku deluje najrealnije da aktuelni trener nastavi da radi i da od leta formira tim koji bi vratio titulu na Alijanc arenu.

Prema izveštajima najvećih medija, Bajern čini sve što može da dogovor bude postignut, pa je Tuhelov menadžer viđen sa funkcionerima Bavaraca Janom-Kristijanom Dresenom, Kristofom Frojndom i Maksom Eberlom. Navodno je i svlačionica na Tuhelovoj strani, a i karte u rukama aktuelnog trenera postale su jače kada je uveo ekipu u polufinale Lige šampiona i u njemu dramatično ispao, kontroverznom odlukom sudije u revanšu protiv Reala.

U slučaju da dve strane ne postignu dogovor, pred Tuhelom će sigurno biti nekoliko skupocenih ponuda, jer se nagađa da bi ga pozvali Mančester junajted ili Čelsi, u slučaju njihovog rastanka sa Ten Hagom ili Maurisijom Poketinom. Podsetimo, upravo je Dresen, izvršni direktor Bajerna, 21. februara ove godine saopštio na klupskom sajtu da će doć novi trener, da će klub i tim krenuti novim pravcem, ali to se ipak neće dogoditi.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Ana ivanović i Bastijan Instagram/bastianschweinsteiger