Srbija još čeka da vidi da li će se najveće zvezde odazvati pozivu Svetislava Pešića, a Australija je svoju največu zvezdu, makar na papiru, otpisala. Nema Bena Simonsa na spisku za Olimpijske igre u Francuskoj, mada se to i očekivalo. 

Pun je spisak jako dobro poznatih imena, a tu je i jedan Srbin! Bek šuter Dejan Vasiljević se našao na širem spisku, a videćemo da li je planiran i za turnir u Lilu. Tu su dva bivša igrača Partizana Dante Egzum i Džok Lendejl i nekadašnji košarkaš FMP-a i Crvene zvezde Duop Rit. Od NBA zvezda tu su Džo Ingls, Peti Mils, Džoš Gidi, Džoš Grin, Matis Tajbul i Metju Delavedova.

Pre samog nastupa na Olimpijskim igrama Australija će odigrati pripremni meč sa Srbijom u Abu Dabiju, a u Lilu će igrati u grupi sa Kanadom i dva pobednika kvalifikacionih turnira. Ovo je kompletan spisak Australije: Kris Gulding, Džo Ingls, Nik Kej, Dante Eksum, Peti Mils, Dejan Vasiljević, Duop Rit, Džoš Gidi, Vil Magnej, Dajson Denijels, Džoš Grin, Džek Mekvej, Ksevijer Kuks, Džek Vajt, Matis Tajbul, Džok Lendejl i Metju Delavedova.

BONUS VIDEO: 

Dante Egzum  MONDO