Košarkaši Partizana poraženi su od Crvene zvezde (80:73) i u drugom meču finala ABA lige, a povremeni srpski reprezentativac Danilo Anđušić ni na ovom susretu nije dobio priliku da zaigra protiv najvećeg rivala. Povratnik u Partizan presedeo je čitav meč na klupi odlukom trenera Željka Obradovića, a to je verovatno razočaralo njegovu suprugu Ivanu Maksimović Anđušić.

Proslavljena srpska sportistkinja koja sada radi kao novinarka oglasila se na društvenim mrežama nekoliko sati pre utakmice u hali "Aleksandar Nikolić" i tom prilikom je navela da će navijati za svog supruga. Usput, pomenula je i da bi Željko Obradović trebalo da se smiluje, odnosno pruži šansu Anđušiću, razočarana odlukom trener Partizana da u ovoj fazi sezone malo koristi iskusnog košarkaša.

"Ja ću večeras navijati za ovog momka, kao i uvek", rekla je Ivana Maksimović Anđušić u kameru i obratila se treneru Partizana: "Nadam se da će se Željko Obradović smilovati i da me neće razočarati i ovaj put" Pogledajte stori srpske sportistkinje koji je kasnije obrisan sa njenog naloga:

Tokom prva dva meča finalne serije koju igraju Crvena zvezda i Partizan, Danilo Anđušić na terenu nije proveo ni sekund, dok je u tri utakmice protiv Budućnosti samo jednom dobio priliku da igra. Tada se na terenu našao tek nešto više od dva minuta, ali bez poena, skoka i asistencije - uz jednu izgubljenu loptu. Pre toga je odigrao tri i po minuta na meču protiv Igokee u četvrtinalu ABA lige, a ni tada se nije upisao u strelce.

Poslednje poene za Partizan u regionalnom takmičenju Danilo Anđušić postigao je osmog aprila protiv Zadra, u poslednjem kolu ligaškog dela. Tada je na parketu proveo 13 minuta i postigao devet poena, uz jedan skok, jedan napravljen i jedan iznuđen faul. Partizanov košarkaš na toj utakmici pogodio je jedino slobodno bacanje, šutirao 1/2 za dva poena, odnosno 2/6 za tri. Na 24 utakmice u sezoni prosečno je igrao 16 minuta, uz 9,2 postignuta poena, 1,3 skoka i 1,1 asistenciju, ali mu je sada uloga u timu daleko manja.

Danilo je od 2015. godine u braku sa srpskom sportistkinjom Ivanom Maksimović, koja je na najvećim svetskim takmičenjima u streljaštvu beležila impresivne rezultate. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojila je srebro, sa Svetskih prvenstava ima dve bronze, dok je na Evropskim prvenstvima osvojila dva zlata, srebro i dve bronze. Takođe, Ivana ima zlato i srebro sa Mediteranskih igara, odnosno srebro i bronzu sa Univerzijada.

Instagram/printscreen/daniloandjusic Ivana Maksimović

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Zvezdinin kosarkasi ispratili Partizanove sa terena Kurir TV