Tomas Ertel (35) neće igrati za reprezentaciju Francuske na Olimpijskim igrama! Spekulisalo se da će doći do "pomirenja" između njega i tamošnjeg saveza, ali se to na kraju ipak nije dogodilo. Ne mogu da mu oproste to što je prekršio potpisan sporazum i što je otišao da igra za ruski Zenit.

Do dogovora na kraju izgleda da nije došlo pošto je "L'Ekip" preneo informaciju da on neće biti na spisku za predstojeći turniru Parizu. Konačan spisak učesnika biće saopšten u narednim danima i na njemu se neće naći Ertelovo ime.

Podsetimo, Ertel je sa sunarodnicima potpisao sporazum sa Savezom u kom je obećao da neće igrati za Rusiju zbog rata u Ukrajini. "Svi znaju da moja zakletva tada nije bila iskrena, bukvalno su svi u timu to znali. Mogli su odmah da je pocepaju", rekao je Ertel kada je gostovao u emisiji kod Tonija Parkera.

Sličan sporazum potpisali su i francuski sportisti u nekim drugim sportovima. Poput hokejaša Stefana da Koste koji je igrao u Rusiji, ali je vraćen u reprezentaciju. Očekivali su mnogi da će to da bude slučaj i sa Ertelom...

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Rudy Gobert MONDO/Nikola Lalović