Partizan menja ime! Na sednici Sportskog društva doneta je odluka o tome da se iz imena skloni reč "Jugoslovensko". Prihvaćen je predlog o formiranju radnog tela koji će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena.

Na zvaničnom sajtu "JSD Partizan" navodi se i da se već dugo godina razgovara na ovu temu i da se iznose različita mišljenja. I da će zbog toga da postoji javna rasprava sa ciljem da se demokratski donese odluka o ovom pitanju. Sednicom skupštine predsedavao je Ostoja Mijailović.

Evo i šta se navodi na zvaničnom sajtu kada je u pitanju predložena promena:

  • Pod tačkom razno prihvaćen je predlog UO Društva da se formira radno telo koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena Jugoslovenskog sportskog društva „Partizanˮ. Naime, kako je rečeno, u klubovima i crno-beloj javnosti se već duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose različita mišljenja. Stiče se utisak da se u javnosti u pojedinim prilikama ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima. Stoga javna rasprava ima za cilj da se celokupna crno-bela javnost ‒ i niko drugi ‒ odredi prema ovom pitanju, te da odluku o tome donesu svi navijači Partizana na osnovu demokratskog procesa, u kome će svako imati pravo da argumentovano zastupa svoj stav. Javnosti je posebno važno naglasiti da je razgovor u okviru klubova o ovom pitanju prisutan već duži period, ali, s obzirom da je reč o odluci od velike važnosti, postoji opšta saglasnost da je u proces odlučivanja potrebno uključiti sve partizanovce pre donošenja bilo kakvog dalekosežnijeg rešenja.
  • Na kraju skupšine predsednik Ostoja Mijailović je iskoristio priliku i pozvao sve privrednike, kompanije i privredne subjekte koji su u mogućnosti i kojima je crno-bela boja na srcu, da prihvate poziv i uključe se u rad klubova JSD Partizan, bez obzira na veličinu ili popularnost sporta, budući da će na taj način pomoći klubove, ali i celokupno Sportsko društvo Partizan.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Ostoja Mijailović - novogodišnji koktel  Kurir televizija