Stef Kari završio je sezonu sa Golden Stejtom ranije nego nekih prethodnih sezona. Dok se Nikola Jokić sa Denverom bori za odbranu NBA titule, on je na odmoru. Dobio je plemejker Golden Stejta jedno priznanje zbog kog se oglasio čuveni Irving Medžik Džonson.

Legendarni as Lejkersa uputio mu je čestitku za nagradu koja nosi naziv po njemu i koja predstavlja igrača koji pokazuje "sjajan odnos i poštovanje prema medijima i navijačima". U svojoj objavi na društvenim mrežama dodao je i jednu rečenicu zbog koje ga sada ismevaju. "Inače, Stef, sinoć mi je bilo zabavno sa tvojom mamom na prvom meču Sparksa."

Nije dugo trebalo navijačima da odmah tu rečenicu okrenu na određene aluzije prema intimnim odnosima, pa su tako krenuli da ga ismevaju i da prave razne šale na njegov račun. Što se tog meča tiče, košarkašice iz Los Anđelesa izgubile su od Atlanta drima (92:81).

Prošle godine su u jednoj emisiji Medžika pitali i da li je Stef bolji plejmejker od njega, odnosno da li je Kari najbolji organizator igre u istoriji košarke. "Da li brojevi govore da je najveći plejmejker? Ako ima više od pet titula, ako ima više od tri MVP titule NBA finala i tri MVP priznanja za ligaški deo sezona? Ako je najbolji asistent u finalima svih vremena, ako je drugi u dabl-dablovima, ako je najbolji u tripl-dablovima svih vremena u plej-ofu, ako ima najviše ukradenih lopti u plej-ofu u istoriji... Ako sve to ima, onda je najbolji", izgovorio je Džonson i nasmejao se.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

NBA 2K24 Crossplay YouTube / NBA 2K