Poznati srpski trener Vlade Đurović kritikovao je igru Partizanovog kapitena Kevina Pantera, koji je potpuno podbacio u finalu ABA lige i nije pomogao ekipi da odbrani titulu regionalnog prvaka. Crvena zvezda je pobedila trijumfom u seriji 3-0, čime je podigla trofej i izvesno izborila mesto u Evroligi i sledeće sezone.

"Razočaran sam igrom Partizana. Čitavo vreme govorim da je Panter igrač koji zavarava i stručni štab i navijače već tri godine i sa njim je vrlo teško nešto osvojiti. On nije taj kvalitet za šta ga smatraju navijači. 'On je vođa, kapiten i pobednik'. Kapiten nije trebalo da bude, a nije ni ove dve stvari"

Kevin Panter je u tri utakmice serije ukupno ubacio 25 poena, malo više od osam po meču. U prvoj utakmici postigao je 13, u drugoj sedam, u trećoj pet, uz samo tri pogođene trojke tokom čitavog finala.

"Da sada kritikujemo Ledeja i ostale, bezveze je. U svakom slučaju, Partizan na ovakav način nije mogao da pobedi Zvezdu. Koliko puta se neki Partizanov igrač bacio na parket? Morao je da ostavi srce na parketu i da posle incidenta bude mnogo motivisaniji od Zvezde, jer on gubi 0-2 i 'Hajde da izginemo dve pred 20.000 naših navijača'. To nisu uradili i nema šta da se priča"

"Nisam video da jedna ekipa pobedi sa toliko promašenih slobodnih bacanja, a možete misliti kolika bi tek razlika bila da je Zvezda ubacila sve kao Partizan što je ubacio?", kazao je Đurović.

Prema njegovom mišljenju, Zvezdin ekspresni povratak u trećoj četvrtini posle Partizanovog preokreta prelomio je finale. "Partizan je imao prednost, a loptu je na "plus 2" dao Zvezdi. Teodosiću, a on Laziću, koji je pogodio i to je bio kraj Partizana. Zvezda je do kraja promašivala penale, ali igrala je pametno. Bilo je grešaka, ali kada je Zvezda pravila greške, promašivala penale i opet pobedila utakmicu, možete misliti kako je igrao Partizan", kazao je Đurović.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: Novak Đoković u Beogradskoj areni na Partizan - Zvezda

Novak Djokovic u Areni MONDO