Burno je bilo u Beogradskoj areni na utakmici Partizan - Crvena zvezda, u kojoj su crveno-beli "brejkom" osvojili titulu i trijumfovali u finalu 3-0. Dok su igrači crveno-belih slavili trijumf, kapiten Branko Lazić primio je čestitku od glumca i velikog Partizanovca Bogdana Diklića, a Nemanja Nedović se borio sa suzama.

Mnogi nisu imali priliku da vide sportske pozdrave igrača i članova stručnih štabova dva tima na terenu. Bili su to kadrovi koji su vratili ovaj rivalitet i finale u sportske okvire, posle skandala na dan treće utakmcie i brutalne tuče Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića, u kojoj je košarkaš Zvezde doživeo povrede lica.

Nakon poslednjeg zvuka sirene i trijumfa crveno-belih, Željko Obradović i trener Zvezde Janis Sferopulos sportski su se pozdravili, rukovali kraj terena, a pozdrave su razmenili i igrači i njihovi saradnici. Na fotografijama sa terena videlo se da je Obradović pozdravio i košarkaše Zvezde, Džoela Bolomboja, Dejana Davidovca...

Takođe, na Partizanovom terenu slavili su i članovi delegacije Zvezde, u kojoj je prvi čovek bio predsednik Upravnog odbora Crvene zvezde Željko Drčelić. Pred meč, predsednik Partizana Ostoja Mijailović prišao je Drčeliću i saradnicima i sportskih ih pozdravio, tako produživši ono što bi moglo da bude tradicija, a što smo prvi put videli u ovom finalu.

Pogledajte fotografije sa parketa Beogradske arene:

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Partizan Crvena zvezda Željko Obradović čestitke posle finala

Posle meča, trener Partizana Željko Obradović kritikovao je ABA ligu, govorio o cirkusu sa srpskim sudijama i na burnoj konferenciji za novinare poredio učinak svog i Zvezdinog tima u Evroligi. Za to vreme, crveno-beli su slavili veliki uspeh i sedmu titulu prvaka ABA lige u klupskoj istorji.