Crvena zvezda je ponovo osvojila ABA ligu, a sedmi trofej u regionalnom takmičenju MVP priznanjem ukrasio je brazilski košarkaš Jago dso Santos. Temperamentni plejmejker koji je stigao u Beograd na početku sezone istakao se u tri meča protiv najvećeg rivala, a zatim i tokom slavlja - kada je oko glave vitlao metlom, što je jasno simbolizovalo da su saigrači i on na terenu "počistili" Partizan.

Na Instagram storiju snimak sa proslave okačio je američki košarkaš Trej Tompkins, a na njemu se vidi kako Jago proslavlja veliku pobedu svog tima i novi trofej u kolekciji. Omlaeni plejmejker Crvene zvezde popeo se na stolicu i odande počeo da mlati četkom, što je izazvalo oduševljenje među prisutnima. Nešto slično uradio je i Fredi Gilespi, a pogledajte kako je Brazilac slavio:

Brazilac je u trećem meču finala imao 11 postignutih poena, uz četiri asistencije i tri skoka. Najbolju partiju pružio je u prvom meču finalne serije kada je ubacio 18 poena, uz šest asistencija i četiri skoka. Čini se da je sasvim zasluženo reprezentativcu Brazila pripala MVP nagrada u finalnu regionalnog takmičenja!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Nemanja Nedović izjava