Sukob između Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića uoči trećeg meča finalne serije ABA lige i dalje je jedna od glavnih tema. Dvojica glavnih aktera već su bili u policijskoj stanici i dali su izjave o tome šta se dogodilo tog dana u beogradskoj Areni.

Sa njima je bio i Džejlin Smit koji je posle Nanelijevog pada na zemlju uhvatio Lazarevića i sprečio da sukob dodatno eskalira. Zbog toga je i on išao u stanicu i dao je izjavu u svojstvu svedoka. Opisao je i kako je on video sve što se dogodilo u dvorani, ispred svlačionica.

"Dok smo se kretali hodnikom od naše svlačionice, u trenutku kada smo prolazili pored Zvezdine svlačionice, našalio sam se sa Džejmsom oko njegove frizure i tada je Lazarević izašao i pitao ga šta je bilo na drugoj utakmici finalne serije. Tada se Naneli okrenuo ka njemu, pitao ga šta nije u redu. Sve vreme su se jedan drugom unosili u lice, dok ga u jednom trenutku Lazarević nije uhvatio u predelu vrata, nakon čega ga je Naneli udario po ruci, a onda ga je pesnicom udario u glavu kako bi ga sklonio od sebe, dok ga Lazarević i dalje nije puštao i vukao ga je za majicu. Naneli je u jednom trenutku izgubio ravnotežu, okliznuo se i pao, posle čega je Lazarević skočio na njega. Pokušavao sam da ga povučem Lazarevića, koji je sve vreme pokušavao da udari Nanelija dok je bio na zemlji. Tada su došli ostali igrači iz Zvezde, koji su pomogli da ih razdvojimo. Dok smo ih razdvajali, Lazarević je i mene hteo da udari pesnicom u glavu, ali je promašio", rekao je Smit u izjavi, a prenosi "Sportal".

Crvena zvezda Meridianbet osvojila je titulu, pobedila je Partizan u trećoj utakmici na kojoj odlukom Željka Obradovića nije igrao Naneli. Sada sledi Superliga na kojoj će "večiti" pokušati da dođu do finala i borbe za poslednji pehar u sezoni.

KK Crvena zvezda Povrede košarkaša Crvene zvezde nakon udarca Džejmsa Nanelija.

(Sportal/MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Zvezda slavi titulu MONDO