Rokas Gedraitis ima ponudu Crvene zvezde Meridianbet za produžetak saradnje. U pitanju je ugovor na još jednu sezonu, sa platom koja je slična onoj koju trenutno ima. Sada je sve na njemu i očekuje se njegov konačan odgovor u vezi sa narednom sezonom u klubu.

"Dobio je ponudu Zvezde za narednu sezonu. U narednim nedeljama će doneti odluku, plata je slična", napisao je italijanski novinar Andrea Kalzoni. Uz to je dodao i da će Majk Tobi, Fredi Gilespi i Džavonte Smart napustiti klub, a očekuje se i da Nikola Topić neće biti deo tima naredne sezone posle NBA drafta.

Litvanac, koji je prošlog leta došao među crveno-bele, nedavno je pričao o potencijalnom ostanku. "Srećan sam ovde, više puta sam to ponovio, moja supruga i porodica su srećni, videćemo. Prvo bi trebalo da završimo posao, pa da onda pričamo o ostalim stvarima. Da osvojimo titulu. Imamo važnija posla od mog ugovora", poručio je Gedraitis.

MN Press Rokas Gedraitis

Od tada je Zvezda osvojila titulu i u ABA ligi, pobedila je Partizan u tri meča finalne serije. Gedraitis ove sezone u ABA ligi prosečno beleži 9,5 poena, 3 skoka i 1,7 asistencija po meču. U trećoj utakmici je bio jedan od iks faktora sa 12 postignutih poena. Sada sledi Superliga i tamo će crveno-beli pokušati da osvoje još jedan pehar posle Kupa Radivoja Koraća i ABA lige.

Na kraju sezone kroz koje je prolazio kroz velike oscilacije u formi i imao serije utakmica u kojima nije mogao da pogađa u kontinuitetu, Gedraitis je u odlučujućim "jadranskim" borbama opravdao očekivanja i poverenje trenera Sferopulosa, pa sada ne bi bilo iznenađenje da dobije šansu da ostane i do leta 2025.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Rokas Gedraitis izjava pred Armani MONDO