Miloš Teodosić je drugi najbolji dodavač svih vremena. Ispred je samo Medžik Džonson! Ovo je izjava koju je dao čuveni hrvatski košarkaš Roko Leni Ukić (39). Za njega je srpski plejmejker u samom vrhu i oduševljen je partijama koje pruža čak i sada sa 37 godina u dresu Crvene zvezde.

Dobio je pitanje o srpskom asu i imao je samo reči hvale. O njegovoj izjavi tek će da se priča. "Teodosić je jedan od najtalentovanijih evropskih plejmejkera protiv kojih sam ikada igrao. Ovo moram da kažem, znam da će da vam zvuči čudno ova moja izjava, ali želim da kažem. Za mene je Miloš, drugi najbolji dodavač svih vremena na svetu, u istoriji", rekao je Ukić u podkastu "Inkubator".

Nastavio je da "sipa" pohvale na Teov račun. "On je igrač koji nije atletičan, nije mogao da radi toliko stvari sa prodorima, kao većina nekih drugih poput recimo Džejsona Kida. Ali, toliko vidi koraka unapred. Nije Lebron, koji napravi prvi korak, pa je kompjuter. Videti nešto što niko ne vidi. Uzmite njegove najbolje poteze, šta je sve video na terenu. Ne znam da li troje ljudi u istoriji to može da vidi. To je neko moje mišljenje za njega. Ne čudi me što sa tim znanjem o igri, talentom, da sada u poznim godinama. Na nekom nižem nivou, igra dvadesetak minuta u ekipi koja je u donjem delu tabele Evrolige, može to sa pola gasa, nije nešto na šta je navikao, tako da me to ne čudi."

Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES Miloš Teodosić sa decom

Priznao je i da ove godine nije pratio igre Partizana i Zvezde u Evroligi. "Nisam pogledao nijednu utakmicu ni jednih ni drugih u Evroligi ove sezone. Nisam očekivao ni više ni manje, jer me nisu interesovali. Gledao sam Zvezdu protiv Splita. Nisam ništa gledao u Evroligi", zaključio je Roko Leni Ukić.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Miloš Teodosić slavi sa ćerkama MONDO