Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je o tuči košarkaša crveno-belih Stefana Lazarevića i košarkaša Partizana Džejmsa Nanelija pred večiti derbi minulog vikenda. "To nije smelo da se desi, a razlog toga treba tražiti unazad, jer je previđeno da se dosudi  na terenu ono što bi trebalo, kada ga je Naneli uhvatio za vrat na utakmici. Razlog tome je prošla godina, kad ništa nije preduzeto kada je čuveni Lesor udario u glavu reprezentativca Srbije, Petruševa. Tužilaštvo je tada reklo 'To je sport, to ostaje vama...'. To su veliki razlozi da može da se nastavi nasilje", rekao je on na televiziji B92.

I Lazarević i Naneli su propustili taj meč. Čović je objasnio da je Zvezda svom košarkašu rekla da neće nastupiti, a istog dana je i Željko Obradović udaljio svog košarkaša iz tima posle tuče, odlaska u policiju...

"Sreća što su Zvezdini igrači bili vrlo razumni, tu je bio Naneli i Smit iz Partizana. Zvezdini igrači su izleteli i krenuli da ih razgrću. A zamislite da su izleteli i napali ih? Odmah smo rekli Lazareviću da neće igrati tu utakmicu, kao što i nije, Željko je doneo odluku kakvu je doneo, ali mislim da se ta mržnja neprekidno seje. Prošle godine sam bio na teškoj operaciji u bolnici, a da se mirim sa onima koji su mi palili sveće pored fotografije? Minut ćutanja za Karalejića? Na minut ćutanja skandiranje 'Umri Čoviću'. I mi treba da se mirimo?", dodao je Čović.

U tuči Lazarevića i Nanelija teže povrede zadobio je srpski košarkaš, pogledajte kako je prošao:

KK Crvena zvezda Povrede košarkaša Crvene zvezde nakon udarca Džejmsa Nanelija.

Dan posle derbija, u ponedeljak ujutru, obojica košarkaša otišla su u policiju i dali iskaze kojima su izneli svoje verzije tuče. Naneli se tim povodom i javno oglasio i tvrdio da ga je Lazarević prvi napao i da je bio prinuđen da se brani. Takođe, još jedan košarkaš Partizana rekao je u policiji da je Lazarević hteo i njega da udari.

(MONDO)