Panatinaikos je osvojio Evroligu, sedmu u istoriji i prvu posle 13 godina i odlaska Željka Obradovića, a jedan od najzaslužnijih za to je francuski centar Matijas Lesor. Ubacio je čak 26 poena protiv Fenerbahčea u polufinalu, da bi u finalu protiv Real Madrida opet održao visok nivo. Imao je 17 poena, ali još važniju ulogu imao je u odbrani gde je "zaključao reket", čak i kada je igrao sa četiri faula, na ivici isključenja.

Zbog svega toga, na kraju se "potpuno slomio" i zaplakao, a potom likovao zbog svih onih koji su ga potcenili: "Ja sam centar za Evrokup, nisam dovoljno dobar za tim koji želi da osvoji Evroligu. Slušao sam sva ova sra**a, sada sam pokazao recept. Sada želim da znam ko je je**ni 'Evrokup centar', ko nije centar za tim koji želi da pobeđuje. Recite mi sada. Hajde, o čemu vi je**no pričate?", burno je reagovao Lesor u izjavi posle meča za "Jurohups", pošto u trenucima velikog slavlja nije zaboravio koliko ljudi nije verovalo u njega.

matijas lesor.jpg
SK/PRINTSCREEN 

Lesor je rekao da ne može da veruje da su posle samo jedne godine na jednom mestu uspeli da osvoje Evroligu, dodajući da nikome u timu to nije palo na pamet:: "Počeli smo sezonu i svi su mislili: 'Ne, neće uspeti. Nemaju talenat, nemaju ovo, nemaju ono. Počelo smo godinu loše i niko nije verovao. Bio sam jedini koji je verovao u nas, jedini koji je rekao: 'Ne, možemo ovo." Završili smo sezonu na najbolji mogući način".

Posebno je Lesor nahvalio i Ergina Atamana za koga kaže da je "sušta suprotnost" od njega i od prvog dana je nastupio sa stavom da želi da osvoji Evroligu: "Verovao je u sebe, verovao je u nas. Govorio je još onda kada nije doveo nijednog igrača da želi Evroligu. Držao se svojih reči. Ne znam da li može da predviđa budućnost ili je samo tako samouveren", zaključio je Lesor.


BONUS VIDEO:

Matijas Lesor navijaci Partizana MONDO/Uroš Arsić

(MONDO - M.V.)