Crvena zvezda je prvi finalista Superlige! Nakon što je crveno-beli tim savladao FMP u prvom meču polufinalne serije u "Pioniru" sada je u Železniku bilo 98:75 za crveno-bele.

Od samog starta je bilo jasno da "panteri" ovde nemaju šta da traže, pošto je gostujući tim na samom startu napravio dvocifrenu prednost jer je na kraju prve četvrtine bilo 24:13. Porasla je dodatno prednost do poluvremena i već je tada delovalo da je ovaj meč gotov.

Mogao je dobro da rasporedi minutažu Janis Sferopulos na ovom meču, pa je tako svih 12 igrača nastupilo na melu, pa je u poslednjih nekoliko minuta zaigrao i mladi Andrej Kostić, a i Stefan Lazarević je upisao minute nakon tuče sa Džejmsom Nanelijem pred finale ABA lige. Kostić je u samom četiri minuta na terenu na kraju utakmice pokazao svoj talenat i uspeo je da postigne osam poena. 

MN Press FMP Crvena Zvezda

Najefikasniji na meču je bio plejejker FMP-a Jovan Novak sa 26 poena, dok je iskusni Ognjen Kuzmić dodao 15. Kod Crvene zvezde Nemanja Nedović je imao17, Jago dos Santos je upisao 16 poena, Luka Mitrović 15 a dvocifreni su bilii još Teodosić i Rokas Gedratiis. Jedini koji se nije upisao u strelce kod crveno-belih bio je Lazarević.

FMP: Votson, Živanović, Rebec 8, Subotić 2, Roberts 7, Stjepanović 2, Šaranović 9, Simović 4, Gagić 2, Novak 26, Kuzmić 15, Gašić

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 11, Tompkins 7, Davidovac 4, Mitrović 15, Lazić 2, Ilić 8, Nedović 17, Gedraitis 10, Kostić 8, Jago 16

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Crvena zvezda Partizan Košarka MONDO