Boston je prvi finalista NBA lige za ovu sezonu pošto je naizgled rutinski srušio Indijanu. Seltiksi su prethodne noći slavili 105:102 u gostima, za 4:0 u seriji, iskoristivši tako što Pejsersi na svom terenu nisu imali pomoć najboljeg košarkaša Tajrisa Haliburtona koji se povredio. Sa njim u timu, možda su mogli da uvedu seriju u neizvesniju završnicu, ali bez njega bilo je već izvesno da sledi "metla".

Na ovaj način, Boston se vratio u NBA finale, drugo u poslednje dve sezone, a sada se nadaju da će imati malo više uspeha. U finalu 2022. godine pobedio ih je Golden Stejt (4:2), dok sada stižu u jačem sastavu i igraće najverovatnije protiv Dalasa, koji ipak nije na nivou šampionskih Voriorsa i svašta je moguće.

Boston inače ima skor 17-5 u finalima i ako osvoji šampionsku titulu, postaće najtrofejniji klub u NBA ligi, pošto su sada izjednačeni sa L.A. Lejkersima. Da li će ih "preskočiti" u najvećoj meri zavisi od Džejlena Brauna i Džejsona Tejtuma koji se nadaju da će konačno krunisati svoj tandem šampionskim peharom. Braun je prethodne noći ubacio 29 poena i izabran je za MVP-a finala Istočne konferencije, dok ga je pratio Tejtum sa 26 poena, 13 skokova i osam asistencija. Ali, zadatak će morati da obave i Holidej, Vajt, pa i iskusni Horford, dok je neizvesno da li će se Porzingis oporaviti.

Bez obzira na to da li će Dalas "počistiti" Minesotu ili će se serija produžiti, već, sada znamo da finale neće početi pre 7. juna prema ranije utvrđeno rasporedu NBA lige.

BONUS VIDEO:

X/@ClutchPoints Jokićev brat udario čoveka

(MONDO - M.V.)