Košarkaši Panatinaikosa pobedom nad Real Madridom stigli su do novog trofeja u Evroligi, prvog nakon odlaska iz kluba Željka Obradovića koji je svojevremeno sa grčkim timom dominirao na kontinentu. Ovog puta pehar je u Atinu doneo turski stručnjak Ergin Ataman, a sve je krenulo od ideje Miška Ražnatovića.

Priča o šampionskom Panatinaikosu počela je da se priča u martu 2023. godine, kada je postalo jasno da turski stručnjak napušta Efes u kojem je osvojio dve Evrolige. Birala se destiancija za nastavak karijere, a srpski menadžer imao je ideju koju je kasnije i sproveo u delo - Atamana je odveo kod Dimitrisa Janakopulosa!

"Među nama, ako odlučiš da tokom leta kreneš na nešto veće i jače. Ataman. Siguran sam da je za rat u Grčkoj ovo mnogo bolje nego španske varijante. Pričaćemo kada dođe vreme za to. Samo da znaš, ukoliko si zainteresovan, ovo nije nemoguće. Mnogo zavisi od plej-ofa Evrolige", napisao je Miško Ražnatović Dimitrisu Janakopulosu početkom marta 2023. godine. Pogledajte njihovu prepisku:

Prvi čovek Panatinaikosa očigledno je imao u vidu neke španske trenere, ali je Miško Ražnatović prepoznao da je Ergin Ataman mnogo bolja opcija za rivalstvo protiv Olimpijakosa i evropske uspehe grčkog kluba. To je naišlo na odboravanje Janakopulosa. "Ćao... Ataman je moja omiljena osoba u evropskoj košarci. Veoma sam zainteresovan za to. Pozvaću te povodom toga uskoro", odgovorio je Grk i tako je počelo stvaranje šampionskog tima.

Godinu dana i nekoliko nedelja kasnije Panatinaikos je prvak Evrope, a Ergin Ataman je u svojoj debitantskoj sezoni doneo klubu trofej koji se godinama čekao. U međuvremenu je Panatinaikso promenio ceo tim, pa su potpise na ugovor sa timom iz Atine stavile zvezde poput Kostasa Slukasa, Kendrika Nana, Luke Vildoze, Janisa Papapetrua, Huanća Ernangomeza, Matijasa Lesora...

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Dimitris Janakopulos psuje na srpskom Instagram/njeguski__picknroll