Partizan je ubedljivo pobedio Megu 96:69 i plasirao se u finale Košarkaške lige Srbije (KLS) gde će igrati protiv Crvene zvezde, a nakon meča u hali "Aleksandar Nikolić" od navijača su se oprostili Džejms Naneli i Pi Džej Doužer. Njih dvojica su "precrtani" uoči početka domaćeg prvenstva zbog ograničenog broja stranaca, a odlučeno je da pre finalne serije sa Crvenom zvezdom otputuju kućama.

Ono što je i dalje neizvesno je da li će se vratiti naredne sezone. Već znamo da to neće biti slučaj sa Frenkom Kaminskim, dok je u slučaju Doužera i Nanelija - bliži ostanku iskusniji košarkaš. Doužer je imao uspone i padove u svojoj prvoj godini u Evropi i čini se da nije opravdao poverenje u završnici sezone, dok je kod Nanelija situacija "zamršena".

Još od 2022. godine je u Partizanu i od tada je među boljim igračima crno-belih, posebno je znao da "iskoči" ove u trenucima kada je Panter imao krizu, ali za sada nije postignut dogovor oko novog ugovora. Aktuelni mu je istekao i to znači da će uprava i Naneli morati da sednu i dogovore nove uslove, ako i dalje postoji zajednički interes za to, dok su nedavno stizale informacije da je dogovor već postignut.

Podsetimo, finalna serija domaćeg prvenstva između Crvene zvezde i Partizana počinje u ponedeljak.

BONUS VIDEO:

MONDO Arena skandira Dzejmsu Naneliju

(MONDO - M.V.)