Dve titule Evrolige u nizu, pa velike promene u klubu i onda razočaravajuća sezona koja nije ispunila ambicije Anadolu Efesa. Jasno je Turcima da nešto mora da se menja, a rešenje svojih problema našli su u NBA ligi - kako prenose inostrani mediji, tim iz Istanbula spreman je da ponudi Furkanu Korkmazu (26) osam miliona za povratak iz NBA lige.

Kako prenosi italijanski novinar Mateo Andreani, turski košarkaš ima ponudu da potpiše trogodišnji težak osam miliona, a za njegove usluge zainteresovani su još neki timovi u Evroligi. Pre svih Fenerbahče, kojem bi turski košarkaš mnogo značio. Ipak, Efes je prvi poslao zvaničnu ponudu, što ih automatski stavlja u prednost u odnosu na konkurenciju.

Efes ima veliku prednost i zbog toga što je Korkmaz već bio član njihovog kluba, tokom pune četiri godine na početku seniorske karijere. Istina, išao je na dve pozajmice, ali je najbitnije godine za razvoj mladog igrača proveo u Anadolu Efesu, odakle se zaputio u NBA ligu. Tokom igranja u SAD Korkmaz je nastupao za Filadelfiju punih sedam sezona, uz povremene izlete u Razvojnu ligu, koju je i osvojio 2023. godine.

Furkan je tokom NBA karijere odigrao 328 mečeva u ligaškom delu sezone i još 33 utakmice u plej-ofu za filadelfiju, dok je svojevremeno nastupio na 40 mečeva u Evrligi, noseći dres Efesa. najbolje se snalazi na pozicijama dva i tri, a bogato iskustvo sticao je i kao reprezentativac Turske.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Željko Obradović izjava pred Efes