Dok se Luka Dončić koji još uvek čeka da počne NBA finale odazvao selekciji Slovenije i igraće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre za Sloveniju, još ne znamo kakva je odluka Nikole Jokića. Centar Denver Nagetsa se do sada nije oglasio povodom odlaska u Francusku.

Srbija se već kvalifikovala za turnir koji će se igrati u Lilu, a sada je u razgovoru za srpske medije o Jokiću pričao plejmejker Šarlot Hornetsa Vasilije Micić. On je propustio Svetsko prvenstvo u Manili prošle godine, a sada je istakao da ne zna da li će Jokić zaigrati. 

"Odluka je njegova, kao što ste videli i prošle godine, ekipa koja je otišla na Svetsko prvenstvo bez pritiska i sa nedostatkom nekih igrača, ostvarila je neverovatan rezultat. Smatram da u reprezentaciju treba da dođe ko može, da se ne stvara neka veštačka tenzija, jer kada se već ode tamo treba da budem maksimalna posvećenost i koncentracija. Sada konkretno što se Nikole tiče, lično bih voleo jer to naš najbolji igrač ikada. Igranje sa njim je privilegija, osećaj je prelep. Šta on odluči, ja sam kao drugar podrška u svemu", rekao je Vasilije Micić, a prenosi "Mocart sport", 

Što se tiče Micića on je odmah po završetku NBA sezone istakao da je spreman da se stavi na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću i da opet obuče dres nacionalnog tima. Sada je istakao da je u formi jer između sezona i inače ne odmara.

"Ja ne odmaram. Od kada sam se vratio u treningu sam. Trudim se da održim formu posebno jer prvi put imam toliko prostora da se posvetim sebi. Verujem da smo svi u glavama, kako se bliži kraj sezone, orijentisani ka nacionalnom timu. Uz zdravlje, svi smo nestrpljivi", završio je Micić. 

(MONDO, Mocart sport, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Vasilije Micić MONDO/Nikola Lalović