Najtalentovaniji srpski košarkaš Nikola Topić ovog leta izlazi na NBA draft, ali sada je gotovo sigurno da neće biti u samom vrhu kada najbolji timovi budu birali igrače za narednu sezonu. Povreda koja ga je odvojila od terena početku godine, pa zatim i druga povreda zbog koje je propustio sam finiš sezone, kao i izjava menadžera Miška Ražnatovića uticali su na položaj Topića.

Kako tvrdi "Bleacher Report", srpski košarkaš neće biti izabran među prvih 10 pikova! Iako se do pre samo nekoliko nedelja predviđalo da bi Nikola Topić mogao da bude u Top5, Top3 ili čak i prvi pik na ovogodišnjem draftu, situacija je sada značajno drugačija - nova predviđanja govore da će Srbina uzeti Čikago Bulsi i to "tek" sa 11. pozicije.

Nikola Topić je u odnosu na prethodna predviđanja pao za čak sedam pozicija, a razlog za to je što su NBA timovi dobili detaljniji uvid u njegovu povredu. Nikola je parcijalno pokidao ukrštene ligamente u kolenu, zbog čega postoji mogućnost da propusti čak i čitavu narednu sezonu. Poziciju srpskog košarkaša će dodatno odrediti detaljni lekarski pregledi koje tek treba da odradi u SAD, a moguće je da se neki od timova koji prvi biraju ipak predomisli i uzme Nikolu Topića.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES, Kurir/Petar Aleksić Nikola Topić ukazivanje pomoci

U ovom trenutku na njegovoj strani su godine jer će biti najmlađi igrač izabran u prvoj rundi, odlične fizičke predispozicije koje je pokazao u ovoj sezoni, ali i seniorsko iskustvo koje je sticao u dresu Mege i Crvene zvezde. Takođe, Topić je dominirao u mlađim kategorijama Zvezde i reprezentacije Srbije, što su mu odlične preporuke za NBA ligu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Nikola Topić povreda Kurir/Petar Aleksić