Povreda Nikole Topića zabrinula je i ljubitelje košarke u Americi, gde ga sa nestrpljenjem očekuju u San Antoniju. Dan nakon što je nagovešteno da bi do kraja juna Zvezdin biser na NBA draftu mogao da postane igrač Grega Popoviča, najveći srpski talenat krenuo je u jedan prodor u derbiju protiv Partizana, doskočio i sa bolnom grimasom pao na parket.

Licem okrenutim ka terenu, Topić je odmah osetio da nešto nije u redu sa kolenom koje je povredio i početkom godine i koje je oporavljao četiri i po meseca. Tu lošu vest posle meča je potvrdio i trener crveno-belih Janis Sferopulos, ne ulazeći u detalje, jer je ostavio "dublju" priču za period kada stignu rezultati magnetne rezonance.

Novinar iz San Antonija Džef Garsija preneo je da je "Top 10" pik na NBA draftu iz Srbije doživeo povredu levog kolena i da bi to moglo da utiče na pad njegovih "akcija" na NBA draftu. "Topić je doživeo povredu u igri bez kontakta i u pitanju je usto koleno zbog kojeg je odsustvovao skoro četiri meseca od januara".

"Mnogi predviđaju u prognozi NBA drafta da će Topić biti u Top 10 'pikova' i da će ga San Antonio odabrati, ali posle još jedne povrede, nejasno da li će Sparsi koristiti svoj pik za 18-godišnjeg plejmejkera. Dobra stvar je to da je mlad i da povreda možda nije tako teška kao što izgleda, ali da li će njegove povrede uticati na timove da prestanu da ga razmatraju za mesto u svojim sastavima?", takođe tvrdi Amerikanac.

Nikola Topić počeo je ovu sezonu na pozajmici u Megi, kao lider juniorskog tima Srbije koji je postao prvak Evrope na Eurobasketu u Nišu. U prvom delu takmičarske godine igrao je maestralno za Megu i bio jedan od kandidata za MVP nagradu, a u Zvezdu se vratio tokom zime, u jeku njene turbulentne sezone. Nažalost, uprkos svojoj ogromnoj želji, doživeo je povredu već u svom drugom nastupu u Evroligi ove sezone i stradali su mu ligamenti 4. januara, u meču protiv Partizana.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES, Kurir/Petar Aleksić Nikola Topić ukazivanje pomoci

Spletom katastrofalnih okolnosti, ponovo je u "večitom" derbiju doživeo povredu posle koje će morati na pauzu i koja bi mogla da se nažalost odrazi i na razvoj njegove karijere u skorijoj budućnosti. Bila je to povreda kakve obično nisu "lake" - bez kontakta i bez udarca.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: Povreda Nikole Topića

Nikola Topić povreda derbi Kurir