Evroliga je odlučila - i treću godinu u nizu dva srpska tima će igrati protiv najboljih evropskih klubova. Postoji samo jedan uslov, ali deluje da su Crvena zvezda i Partizan spremni da ga ispune. Srpski klubovi će morati da plate po milion evra za učešće u narednoj sezoni elitnog klupskog takmičenja u Evropi.

Kako prenosi "MeridianSport", srpski klubovi su dobili specijalne pozivnice, a sada od njih zavisi da li žele da učestvuju. Kako smo u prethodnom periodu sa obe strane grada dobijali signale da se klubovi pripremaju za narednu sezonu Evrolige, gotovo da nema dileme da će Crvena zvezda i Partizan platiti po milion evra za takmičenje protiv najboljih timova na kontinentu.

Od ranije se zna da specijalna pozivnica košta 750.000 evra, dok su preostalih 250.000 evra naknade za angažovanje sudija tokom čitave sezone. Jasno da crveno-belima i crno-belima to neće biti preveliki izdatak, jer su još tokom prethodnih meseci obavešteni o iznosi koji će morati da izdvoje za takmičenje u Evroligi.

MN Press Derbi

Srpski klubovi imaju rok od nekoliko dana da se izjasne, a zatim će na sastanku borda Evrolige biti odlučeno koji su sve timovi učesnici Evrolige za narednu sezonu. Podsećamo, Crvena zvezda je imala prednost zbog osvajanja regionalne lige, a Partizan se veoma dobro kotirao u grupi timova koji nemaju obezbeđenu licencu za narednu sezonu. Pored beogradskih večitih rivala u toj grupi timova su još i Valensija, Virtus i Alba.

Zna se da će u narednoj sezoni Evrolige igrati Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Fenerbahče, Anadolu Efes, Asvel, Pariz, Monako, Makabi, Žalgiris, Bajern i Olimpija ili Milana. Ostala su još četiri upražnjena mesta u takmičenju najboljih evropskih timova.

(Meridiansport/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Crvena zvezda osvojila titulu u Superligi