Finale ABA lige između Crvene zvezde i Partizana obeležio je veliki skandal - tuča između Stefana Lazarevića i Džejmsa Nanelija! Incident se dogodio između šuterskih treninga dva tima u Beogradskoj areni, nekoliko sati pred treći meč finala. Jedini svedok tog događaja bio je hrvatski reprezentativac Džejlin Smit.

Morao je i plejmejker Partizana da poseti policijsku stanicu, gde je ispričao svoju verziju dešavanja na hodnicima Arene, a sada se još jednom prisetio svega. Ovog puta u intervjuu Džejlin Smit je govorio o tome da je sukob započeo Stefan Lazarević, kao i da smatra da bi se svako branio na način koji je iskoristio Džejms Naneli!

"Džejms i ja smo se vraćali sa šuterskog treninga i Lazarević je izašao, prišao nam. Nije mu bilo pravo zbog onoga što je Džejms uradio u drugoj utakmici. Čak i tri-četiri dana kasnije Stefan je očigledno bio pod uticajem tog događaja. Pričali su o tome, a onda je probao da ga uhvati za vrat na isti način, posle čega je Džejms instiktivno reagovao i udario ga. Verujem da bi svako u takvoj situaciji reagovao isto. Iz tog razloga smatram da se Džejms samo branio. Sve ostalo se videlo na video klipu. Na snimku se jedino ne vidi taj momenat kada Stefan kreće da hvata Džejmsa za vrat, posle čega je usledio udarac", rekao je reprezentativac Hrvatske za MozzartSport.

KK Crvena zvezda Povrede košarkaša Crvene zvezde nakon udarca Džejmsa Nanelija.

Podsećamo, sukob Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića počeo je nekoliko dana ranije, kada je američki košarkaš izveo nesportski potez na drugoj utakmici finalne serije. U finišu meča je uhvatio za vrat igrača Crvene zvezde, pa je Lazarević navodno želeo da se objasne nekoliko dana kasnije.

Tada je incident prerastao u ozbiljniji sukob, a Stefan Lazarević je zadobio lakše telesne povrede i morao je da poseti lekara zbog posekotine na licu. Trener Željko Obradović odlučio je da ostavi Džejmsa Nanelija van tima za taj meč, ali i za celokupnu Superligu Srbije. Sa druge strane, Lazarević nije igrao treći meč finala zbog povrede koju mu je naneo igrač Partizana.

Obojica igrača kažnjeni su na isti način od strane ABA lige. Ukoliko ostanu u timovima koji igraju regionalno takmičenje biće suspendovani za prva tri meča naredne sezone, a moraju i da plate po 20.000 evra zbog incidenta u kojem su učestvovali pred poslednji meč ABa lige za sezonu 2023/24.

(Mozzartsport/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Naneli izasao na zagrevanje Kurir