Crvena zvezda i Adam Hanga imaju opciju da ugovor potpisan prethodnog leta produže za još godinu dana, ali izgleda da se to neće desiti. Kako javljaju dobro obavešteni izvori iz Španije, mađarski košarkaš blizu je napuštanja Srbije i Beograda, pošto se nalazi nadomak potpisa ugovora sa Huventudom!

Iako je nedavno za MONDO istakao da još ne zna šta će biti sa ugovorom za narednu sezonu, Hanga je trenutno veoma blizu povratku u Španiju, gde je proveo najbolje godine karijere i gde je već nastupao za četiri tima. Po rečima novinara Marka Mundeta dogovor je već postignut i očekuje se samo da Huventud objavi početak saradnje sa osvajačem Evrolige u dresu Reala.

Kada se oglasi Huventud dobićemo potvrdu da se završava saradnja Crvene zvezde i Adama Hange, nakon veoma uspešne sezone u regionalnim okvirima. Mađar je bio izuzetno važan deo tima Janisa Sferopulosa na putu do tri trofeja, iako je finiš sezone propustio zbog povrede šake koja ga je na nekoliko nedelja odvojila od terena.

Pre toga je igrao sve što se od njega tražilo - bio je čak i prvi plejmejker ekipe u trenucima kada su crveno-beli najviše kuburili sa povredama, i to u veoma osetljivom delu sezone. Adam Hanga je na 26 meča u Evroligi prosečno beležio osam poena, 2,9 skoka i 2,4 asistencije, za 20 minuta na parketu. U ABA ligi je odigrao 20 utakmica, uz prosek od 6,3 poena, 2,3 skoka i 2,6 asistencije.

MN Press, Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES Mađarski košarkaš, igrač Crvene zvezde.

Adam Hanga je profesionalnu karijeru počeo još davne 2006. godine, igrajući za Albu iz Sekešfehervara u Mađarskoj. Usledio je transfer u Manresu 2011. godine, a zatim je največi deo karijere proveo upravo u Španiji. Četiri godine bio je član Baskonije, uiz jednogodišnju pozajmicu u italijanski Avelino, a zatim je igrao za Barselonu i Real Madrid.

Sa ekipom iz Madrida je 2023. godine osvojio Evroligu, dok je kao igrač Barselone 2017. godine proglašen za najboljeg defanzivca u takmičenju. San Antonio sparsi draftovali su ga sa 59. pozicije na draftu 2011. godine, ali šansu u NBA ligi nikada nije dobio. Hanga je dugogodišnji reprezentativac Mađarske.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Crvena zvezda osvojila titulu u Superligi