Jam Madar ima novi klub, potpisaće ugovor sa Bajernom. Bilo je dosta spekulacija da će se vratiti u domovinu, ali je izraelski plejmejker na kraju rešio da ode u Nemačku. Informaciju prenose izraelski mediji i tvrde da će sve uskoro da bude i zvanično.

Pre nekoliko nedelja se turski klub i zvanično oglasio i potvrdio da Jam neće nositi dres kluba u narednoj sezoni. "Rastali smo se sa našim košarkašem Jamom Madarom koji je nastupao za Fenerbahče u sezoni 2023/24. Želeli bismo da se zahvalimo Jamu Madaru na njegovom doprinosu porodici Fenerbahčea i da mu poželimo uspeh u novom periodu karijere", navodi se u vesti na sajtu Fenerbahčea.

Madar je bio velika želja trenera Dimitrisa Itudisa i upravo ga je kum Željka Obradovića "oteo" iz Partizana pred početak prethodne sezone. Doveo ga je u Istanbul i dok je Grk bio na klupi i izraelski organizator igre dobijao je minutažu i šansu. Kada je došlo do razlaza i dolaska Šarunasa Jasikevičijusa situacija se drastično promenila. Novi šef struke nije računao na njega, skoro da nije ni igrao i prosečno je beležio 4,3 poena i 2 asistencije po meču.

MN Press Jam Madar Željko Obradović partizan

Njegov odlazak iz Partizana pokrenuo je lavinu, zbog toga je došlo do prekida saradnje između kluba sa poznatim agentom Miškom Ražnatovićem, a Obradović je bio besan. "Data reč je meni važnija od bilo čega drugog. Vrlo smo otvoreno razgovarali sa igračima na kraju prošle sezone, otvoreno smo rekli šta klub kome može da ponudi. Ovo je idealna prilika da se javno zahvalim Panteru, Ledeju, Naneliju, Koprivici i Avramoviću koji su produžili ugovore. U slučaju Madara ne mogu da kažem da je sve bilo iskreno. Doleteo je iz Tel Aviva da bi pričao sa mnom. Sedeli smo oko dva sata u kafiću blizu moje kuće i pričali o planovima, nije bilo govora o bilo čemu drugom osim minutaže, prilike da igra, planovima, zahvalnosti, napretku koji je ostvario. Rastali smo se, a ja sam tad otišao na trenersku kliniku", rekao je Željko Obradović u jednom od intervjua povodom odlaska Madara.

Sada se situacija promenila i karijeru će da nastavi u Minhenu. Željko je imao velike planove sa njim, želeo je da mu da veću minutažu, da bude jedan od glavnih igrača kada je u pitanju organizacija igre prošle sezone, ali je on odlučio da ode u Fenerbahče.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

MONDO Jam Madar zvižduci