Letonski košarkaš Davis Bertans dobio je otkaz u NBA ligi. Informacija je objavljena dok je Davis Bertans igrao za Letoniju protiv Kameruna na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Parizu, a kada mu je posle meča saopšteno da je slobodan igrač - Bertans se samo nasmejao: "Na neki način sam i srećan zbog toga. Ovo je sada jedini dres koji nosim", pokazao je sjajni trojkaš.

Bertansu je inače bilo delimično garantovano 5,25 miliona dolara od Šarlota naredne sezone, ali je sada ugovor poništen, pa ostaje dilema da li će ostati u NBA ligi. Već se spominje da bi mogao da ga dovede Vašington, u čijim redovima je ostavio dobar utisak, ali za sada nema još potvrde interesovanja.

Naravno, njegov otkaz u NBA ligi će raspaliti maštu i navijača Partizana koji sanjaju da bi Letonac mogao da se vrati u Beograd. Upravo je u taboru crno-belih zablistao od 2012. do 2014. godine, a igrao je još za Baskoniju, Olimpiju i još nekoliko letonskih klubova u Evropi. Od 2016. je otišao u NBA gde je nosio dresove San Antonija, Vašingtona, Dalasa, Oklahome i Šarlota.

Davis Bertans dobio otkaz u NBA, da li će ga dovesti Partizan
MN Press 

Prošle sezone Bertans je imao 6,7 skokova, 1,4 skokova i 0,8 asistencija. A, ima li Partizan šansu? Evo šta je Bertans pričao prošle godine za "Basket Njuz" o crno-belima.

"Ako bih se vratio u Evropu, moja prva opcija bi bio Partizan. Taj klub mi je na umu i u srcu. Bio bi san završiti u prepunoj Areni u Beogradu. Ali, videćemo šta budućnost nosi i koliko ću još godina biti u NBA. Redovno gledam Partizanove utakmice i nisam zadovoljan kako je prošao plej-of Evrolige. Gledao sam čitavu seriju protiv Reala. Mislim da nije pošteno što je za najvažnije utakmice Partizan bio više kažnjen. Nije Partizan bio kriv što je izbila tuča. To je bilo teško gledati. Osim Partizana baš i ne pratim Evroligu. Igrao sam i za Baskoniju, ali nemam vremena. Partizan je moj prvi veliki tim i on mi je u srcu. Želim sve najbolje Baskoniji, ali vreme mi je ograničeno, tako da ga koristim da gledam Partizan", rekao je Bertans.

MN Press Davis Bertans

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojćić Nikola Jokić stigao

(MONDO - M.V.)