Drugi put u roku od 24 sata, košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Holandiju. Ovoga puta u u Beogradskoj areni Srbija je slavila 95:61 (17:21, 31:16, 30:13, 17:11), a u našem sastavu nije bilo kapitena Bogdana Bogdanovića, Dejana Davidovca i Uroša Plavšića, najboljeg u petak.

Najbolji večeras bio je Vanja Marinković koji je postigao 21 poen, dok je za njim bio i Aleksa Avramović sa 15, ali i najvećim indeksom korisnosti (24) jer je imao čak pet ukradenih lopti. Aleksej Pokuševski, koji je usred utakmice dobio otkaz u Šarlotu, postigao je 13 poena, a dvocifreni su bili još Filip Petrušev i Ognjen Dobrić sa po deset poena. 

Što se tiče najboljeg srpskog igrača Nikole Jokića, postigao je sedam poena, opet ne forsirajući šut (2/2 za dva, 1/1 za tri) i još pet asistencija, pet ukradenih lopti, tri skoka i tri izgubljene. Ukupan indeks korisnosti kod njega bio je 18. U strelce su se upisali još Marko Gudurić i Ognjen Jaramaz sa po sedam, Aleksa Radanov je dodao tri, a Dušan Ristić dva. Micić se nije upisao za devet minuta na parketu.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojćić Nikola Jokić stigao

(MONDO - M.V.)