Novak Đoković odradio je svoj deo posla i prošao je u osminu finala Vimbldona. U trećem kolu slomio je otpor Alekseja Popirina (Australija) - 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3). Naredni rival biće mu Holger Rune (Danska) koji je gubio sa 2:0 u setovima od Francuza Kventina Hejlisa, ali je uspeo da napravi preokret (1:6, 7:6, 6:4, 7:6, 6:1).

Imao je srpski as samo reči hvale na račun Australijanca. "Bio je još jedan težak meč, nisam očekivao ništa manje od Alekseja. Znao sam da će da uđe sa pun samopouzdanja i vere u sebe, bio je blizu da dobije naš prethodni meč u Australiji. Sa ovakvim servisom, sjajnim forhendom, opasan je na svakoj podlozi", počeo je Novak.

Svestan je i on da je morao da igra bolje u prvom setu. "Gledao sam ga kako je igrao u prethodnim mečevima, izašao je na teren sa verom u pobedu, bio je bolji igrač u prvom setu. Onda sam ja počeo da igram bolje u drugom i trećem, onda je u četvrtom on odlično servirao, brzo, bilo je teško da ga 'pročitam', propustio sam brejk šanse. Osim tog gema, odlično je servirao. Izazovan meč, mentalno i fizički. Nisam smeo sebi da dozvolim da izgubim koncentraciju, odigrao sam dobro, to se videlo u taj-brejku, jedan od najboljih taj-brejkova koji sam odigrao ove godine."

S obzirom na probleme sa kolenom upitan je i koliko je blizu svog najboljeg tenisa. "Iz meča u meč sam sve bolji, krećem se sve bolje, verujem u to kretanje sve više, posebno kod lopti gde moram da klizam, bolje sam se osećao nego u prošlom kolu. Nadam se da je ta putanja bolja i da ide ka boljem kako turnir odmiče. Videćemo šta će biti u narednom meču."

Sredinom drugog seta meč je prekinut na nekoliko minuta pošto je publika na Centralnom terenu saznala da je Engleska pobedila Švajcarsku posle boljeg izvođenja penala. Tokom tog prekida Nole se pravio da izvodi penal, a Popirin je u stilu golmana glumio da brani taj udarac. "Pretpostavio sam da su Englezi dobili posle penala, osetio sam da je publika oko set i po gledala rezultat i pratila dešavanja na tom meču. Jesu pobedili? Zato ste i ostali ovde do kraja, jer je Engleska dobila. Čestitam Engleskoj. Pokušao sam da izvedem penal, ja sam levonog, ali je Aleksej dobro odbranio", zaključio je Đoković.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Novak Đoković među navijačima