Doskorašnji plejmejker Crvene zvezde Nikola Topić potpisao je višegodišnji ugovor sa Oklahomom, saopštio je u subotu uveče tim koji ga je draftovao sa 12. pozicije. Iako je jasno da mladi košarkaš tokom naredne sezone neće nositi dres sa brojem 44 u ekipi Oklahome jer će se oporavljati od povrede i operacije ukršenih ligamenata, ovaj sasvim očekivani potez franšize pokazuje da imaju ozbiljne namere sa jednim od najtalentovanijih organizatora igre na planeti.

Za sada nije poznata dužina ugovora, kao ni plata srpskog košarkaša u NBA timu, a Oklahoma je istakla da ti detalji nisu saopšteni zbog klupske politike. akođe, Oklahoma je potpisala ugovore i sa drugom dvojicom momaka koje je pokupila na nedavnom draftu - 26. pik Dilon Džons dobio je višegodišnji ugovor u timu, dok je 38. pik Edžej mičel dobio dvosmerni ugovor.

Odmah nakon drafta postao je jasan plan Oklahome za topića. Doskorašnji biser Crvene zvezde seo je za sto sa generalnim menadžerom Sem Prestijem i uživo su potvrdili raniji plan da Nikola Topić ovog leta bude podvrgnut operaciji ukrštenog ligamenta kolena, koji je povredio tokom sezone nastupajući za crveno-bele.

Podsećamo, prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović istakao je da će crveno-beli dobiti oko dva miliona dolara zbog odlaska najtalentovanijeg srpskog košarkaša u NBA ligu. "Odlično je prošao. Moglo je i bolje. Krivo mi je što se povredio, ali takve stvari se dešavaju. Otišao je u Oklahomu, koji ima sjajan medicinski blok, kao i izuzetnog generalnog menadžera, tako da je prošao sjajno. Negde oko 2.000.000 dolara ćemo zaraditi. Mi se time ponosimo, veliki uspeh, ali najvažnije je da se Nikola oporavi", rekao je Čović nedavno.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES, Kurir/Petar Aleksić Nikola Topić ukazivanje pomoci

(MODNO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Kurir/Petar Aleksić Nikola Topić povreda