Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković imao je problema protiv Australijanca Alekseja Popirina, ali je još jednu prepreku na Vimbldonu uspešno preskočio. Nastavio je svoj put na trofeju, isto kao što je fudbalska reprezentacija Engleske nastavila put na Evropskom prvenstvu. Ta dva meča igrala su se u isto vreme, pa je pažnja publike na Centralnom terenu bila podeljena.

Primetio je to i Novak, pa je u jednom trenutku izveo penal na teniskom terenu! Kada je prepoznao da su engleski fudbaleri nakon boljeg izvođenja penala savladali Švajcarsku, srpski teniser simulirao je udarac levom nogom, a njegov rival "zaustavio" je imaginarni šut na drugoj strani terena. Ove detalje verovatno niste videli u prenosu, ali su oduševili engleske navijače na stadionu. Pogledajte kako je to izgledalo:

"Pretpostavio sam da su Englezi dobili posle penala, osetio sam da je publika oko set i po gledala rezultat i pratila dešavanja na tom meču. Jesu pobedili? Zato ste i ostali ovde do kraja, jer je Engleska dobila. Čestitam Engleskoj. Pokušao sam da izvedem penal, ja sam levonog, ali je Aleksej dobro odbranio", rekao je Novak Đoković u izjavi posle meča.

Fudbalska reprezentacija Engleske igraće protiv Holandije u polufinalu Evropskog prvenstva. Drugi polufinalni par čine Španija i Francuska, a pobednici ta dva meča odmeriće snage u finalu koje je na programu u nedelju - istog dana kada će se u Londonu igrati muško finale Vimbldona na kojem bi Novak Đoković mogao da osvoji 25. grend slem titulu u karijeri.

Tim rezultatom bi najbolji teniser svih vremena postao apsolutni rekorder po broju trofeja na najvećim svetskim turnirima u singl konkurenciji, računajući i mušku i žensku konkurenciju. Trenutno je sa 24 grend slem titule poravnat sa Margaret Kort, koja je deo svojih pehara osvojila pre početka "Open ere" u tenisu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO Novak Đoković peva Marš na Drinu