Slušaj vest

Partizan je u finalnoj fazi pregovora oko Brendona Dejvisa (32, 208 cm) i iskusni američki centar uskoro bi trebalo da postane član crno-belih. Šanse da se to dogodi značajno su povećane od kada je Valensija izgubila mesto u Evroligi, pa je Dejvisov zastupnik Miško Ražnatović saopštio da raskida ugovor sa klubom i da je slobodan u izboru nove sredine.

Kako prenosi "Mozzart Sport", Dejvis bi trebalo da bude primarna opcija Partizana na poziciji centra u novoj sezoni, tako da bi posle serije odlazaka iz Humske trebalo da postane četvrto pojačanje Željka Obradovića. Pre toga je Partizan ozvaničio dolaske Vanje Marinkovića, Franka Nilikine i Ifea Lundberga, dok postoji i grupa igrača koji su na korak od prelaska u crno-bele redove, ali klub još nije potvrdio da su potpisali.

U pitanju su Arijan Lakić, Mario Nakić, Isak Bonga, Tajrik Džons, Sterling Braun i Ajzeja Majk, a ostaje da se vidi i kojim će se redosledom njihovi potpisi ozvaničiti, odnosno da li će prednost možda čak dobiti Brendon Dejvis. Za sada nema informacija da je neki od pomenutih poslova propao.

Dejvis je inače karijeru počeo na Univerzitetu Brigam Jang, a 2013. godine ga je dovela Filadelfija, iako nije izabrao na NBA draftu. U najjačoj ligi sveta igrao je još za Bruklin, da bi od tada nastupao u Evropi. Bio je član Šalona, Varezea, Monaka, Žalgirisa, Barselone, Olimpije iz Milana i naposletku Valensije. Letos je potpisao ugovor na dve sezone, ali je saradnja raskinuta pošto je Valensija završila u Evrokupu.

Prošle sezone u dresu Valensije u Evroligi prosečno je postizao 12,1 poen po meču, uz još 3,8 skokova i 2 asistencije.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Željko Obradović, Partizan ABA liga

(Mozzart Sport/MONDO/M.V.)