Svi događaji
Od najnovijeg
23:07

Šta kaže statistika?

Pogledajte kako su izgledale pojedinačne statistike igrača Srbije i Francuske večeras u Lionu.

SRBIJA: Jokić 20 poena, 12 skokova (8/13), Bogdanović 15p, Avramović 9p, Marinković 8p, Dobrić 7p, Gudurić 7p, Petrušev 6p, 5sk, Micić 5p, Milutinov 2p, Plavšić 3sk.

FRANCUSKA: Vembanjama 14p, 10sk, Jabusele 12p, Nilikina 9p, 3sk, Furnije 8p, Lesor 8p, Batum 5p, Strazel 5p, Kulibali 3p, 4sk, Gober 3p, Albisi, Kordinije, De Kolo.

23:03

POBEDA SRBIJE!

jokić, vembanjama
MOURAD ALLILI / Sipa Press / Profimedia 

Sjajna partija naših košarkaša u Lionu, Srbija je pobedila Francusku 79:67!

23:01

39' - Bogdan!

Kakve tri trojke Srbije posle isključenja Jokića, kapitenski sada i Bogdan! Gotovo je, Srbija će do pobede sada je 78:67!

23:00

39' - Petrušev!

Nije uspeo Marinković, ali iz istog ugla pogađa Petrušev trojku. Sada je 75:66 za Srbiju! Još sto sekundi do kraja...

22:58

38' - Micić!

Važna trojka Vase Micića za sedam razlike, a nažalost iz ugla promašuje Marinković. Trenutno je 72:65!

22:56

Isključen je Jokić!

Najboljem igraču Srbije dosuđen peti faul - i to u napadu protiv Vembanjame. Ostajemo bez njega u poslednja tri i po minuta.

22:53

36' - Približili su se, 69:63!

Dobra odbrana Francuske u poslednja dva minuta i uspevaju sada da spuste na šest poena razlike, što nismo videli od početka druge deonice... Problem su i četiri faula Jokića, pa ne čudi što je Lesor sada došao do lakih poena. Tajm-aut za Pešića, tražio je od svojih igrača ozbiljnost.

22:45

33' - Bravo, Marko! Sad je 67:55...

Na trojku Strazela, odgovara Marko Gudurić i opet "odbija" nalet domaćina, ponovo smo na 12 razlike. Nažalost, drugi pokušaj Gudurića u kontri ne ulazi u koš.

22:37

30' - Vembanjama!

Strašna trojka Vembanjame preko Plavšića, muči se novi centar Zvezde sa njim. Na kraju je ipak francuski centar "gazio" liniju i dosuđena su dva poena, a poslednje poene u trećoj deonici postiže Aleksa Avramović. Na deset do kraja je 60:52 za Srbiju!

vembanjama
rédéric Chambert / Panoramic / Profimedia 

22:32

29' - 59:49 za Srbiju!

Dosta isprekidana treća deonica, mnogo penala na obe strane... Približili su se Francuzi sada na deset poena razlike, a Svetislav Pešić uzima tajm-aut da pojača intenzitet kod svojih igrača pred odlučujuće minute. U našoj ekipi dvocifreni su Jokić sa 19 i Bogdanović sa 12 poena.

vembanjama, jokić
Profimedia/ IMAGO 

22:22

25' - Hoće da se vrate Francuzi!

Pojačali su igru u odbrani, igraju oštrije, udvajaju naše plejmejkere, tako da su sada uspeli da blago spuste razliku na 54:40.

22:15

23' - Bravo, Bogdane - 51:34!

Maestralni sada potezi kapitena Bogdanovića koji vara Vembanjamu pod košem, pa onda u kontri opet uspeva da nadmudri više košarkaše od sebe.

22:09

Idemo dalje!

Micić, Bogdanović, Marinković, Jokić i Milutinov počinju za Srbiju, dok su sa druge strane kod Francuske Batum, Jabusele, Vembanjama, Nilikina i Kordnije.

furnije, marinkovic
MAXIME GRUSS / AFP / Profimedia 

21:50

Poluvreme u Lionu - Srbija vodi 45:32!

Vrlo interesantna utakmica u Lionu, gledali smo sjajnu borbu Jokića i Vembanjame, baš ono što je publika htela da vidi. Dobio je neke duele u odbrani Vembanjama, ali zna se ipak ko je najbolji igrač na svetu - za poluvreme je Somborac ubacio 17 poena i devet skokova. Osim njega, Dobrić ima sedam poena, Avramović osam, Marinković pet, Bogdanović tri, Petrušev tri, a Milutinov jedan poen.

21:45

18' - Nije trebalo da ga naljute!

Jokić je potpuno preuzeo sva dešavanja na terenu, kako u napadu, tako i u odbrani i u centru je pažnje. Ima već 14 poena i sedam skokova, a za to vreme Srbija ide na 39:27 na 100 sekundi do kraja prvog poluvremena. Veliki preokret naših igrača u drugoj četvrtini.

21:40

16' - Trojka za Jokića, pogledajte!

Čim su naljutili za Jokića, odmah njegov karakterističan šut za tri - u poslednjoj sekundi, uz step-bek. Sad ne preko Dejvisa nego Albisija, čime je došao do deset poena. Ubrzo poeni i za Avramovića, pa imamo lepu prednost 32:27 na tri minuta do kraja prvog poluvremena!

21:35

15' - Naljutio se Jokić

Sada već suđenje postaje zabrinjavajuće jer je Jokiću dosuđena novi faul u napadu i Lesor ide na slobodna bacanja. Odmah je otišao Jokić kod sudije da prigovori.

Jokić.png
Youtube/NBA 

21:30

13' - 25:23 - Bravo!

Pogađa iz levog kornera Filip Petrušev trojku i to u poslednjoj sekundi napada. Tražio je kontakt, bio je, ali nema faula... Pre toga je Nikoli Jokiću dosuđen ofanzivni faul za "guranje" Viktora Vembanjame, sasvim opravdano, ali čini se da sudije ne štite baš druge igrače Srbije. U jednom od sledećih napada ponovo su sudije imale svoj šou jer nisu dosudile silaznu putanju, zbog čega se Jokić iznervrao.

21:26

12' - 23:20!

Pet poena i tri skoka za Jokića za sada, iako je igrao i "četvorku" do sada. I dalje je najbolji strelac Srbije Ognjen Dobrić koji je ubacio sedam poena u prvoj deonici.

21:25

Kraj prve četvrtine - 23:18!

Dosta bolja Francuska za sada, vidi se da isprobavamo nove stvari sa Jokićem i zato treba biti strpljiv.

21:24

9' - Tajm-aut!

Naljutio se Pešić na svoje momke nakon lagane trojke za Nilikinu i odmah je tražio tajm-aut, da se igrači saberu.

21:14

7' - 15:12 za Francusku!

Iako smo vodili, uspevaju Francuzi da dođu do vođstva ponovo trojkom Furnijea iz ugla.

Jokić francuska.jpg
Youtube/NBA 

21:08

4' - 9:6 za Francusku!

Odmah velika borba Jokića i Vembanjame, pljušte poeni NBA zvezda na obe strane, vidi se da je ovo njihov meč. Vembi pogađa i trojku, dok Jokić za sada nije zadovoljan suđenjem.

21:00

Evo naše petorke!

Avramović, Dobrić, Bogdanović, Milutinov i Jokić. Na klupi su Plavšić, Petrušev, Marinković, Jaramaz, Radanov, Ristić, Pokuševski, Micić i Gudurić.

Ovo znači da će Jokić igrati "četvorku".

Jokić.jpg
Youtube/NBA 

20:50

Šta je rekao Pešić pred meč?

Svetislav_Pesic_kzn_80464A.JPG
Vladimir Markovic/© MN press, all rights reserved 

"Prošli smo uvodne pripreme. Da li smo ispunili sve? Naravno da nismo. To nikada nije ni moguće. Svi dolaze iz različitih klubova, sa različitim navikama koje se stvaraju 11 meseci. Sada to sve treba povezati. Prvo da sa se oni povežu između sebe, pa sa nama. To je proces koji je uvek izazovan, pre svega za trenera i medicinski staf. Postoji ogromna želja sa strane igrača, da se što pre svi individualno pripreme, da budu ud borom fizičkom stanju. Trenutno nismo u dobrom fizičkom stanju. Sigurno ne nivou kako sam želeo da budemo. Nadam se da će se to popraviti. Ostale su nam još dve i po nedelje, imamo i dugačko putovanje nakon sutrašnje utakmice. Nadam se da ćemo se dići na fizički status potreban u prvim utakmicama na Olimpijskim igrama. Znate se protiv koga igramo. To su sve ekipe koje imaju sličan stil igre. Tranziciona košarka, sa puno trčanja, puno kontranapada, sa agresivnim odbranama", kazao je selektor.

19:14

Ko je tu od Francuza?

Vensan Kole je pozvao sledeće igrače: Viktor Vembanjama, Geršon Jabusele, Frenk Nilikina, Metju Strazel, Matijas Lesor, Rudi Gober, Evan Furnije, Nando de Kolo, Bilal Kulibali, Isaija Kordinije, Nikolas Batum, Endrju Albisi.

19:10

Ko je otputovao u Francusku?

Srbija je bez Nikole Jovića i Dejana Davidovca krenula na drugi deo priprema, što znači da su selektoru Pešiću na raspolaganju sledeći igrači: Vasilije Micić, Aleksa Radanov, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz i Uroš Plavšić.

18:56

Dobro došli u MONDO live!

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 21 čas u Lionu igra prijateljsku utakmicu protiv Francuske, domaćina Olimpijskih igara i jednog od favorita na ovom takmičenju.

Biće ovo prvi meč Srbije ovog leta koji će javnost moći da vidi, a problem je što nema TV prenosa!

Ipak, na MONDU ćete moći da pratite tekstualni prenos.

Svetislav_Pesic_kzn_80445A.JPG
Vladimir Markovic/© MN press, all rights reserved