Slušaj vest

Košarkaši Srbije ulaze u završnu fazu priprema za Olimpijske igre. Posle dve pobede protiv Holandije u mečevima zatvorenog tipa, pobedili su Francusku u prvoj javnoj proveri. Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović blistali su protiv Viktora Vembanjame, Rudija Gobera i saigrača.

Slede dve nove jake provere u Abu Dabiju, prvo u utorak 16. jula protiv Australije (18 časova), pa onda dan kasnije protiv Amerikanaca (18h). Uoči tih susreta oglasio se selektor srpske reprezentacije Svetislav Pešić. "Veoma važno je razumeti da se mi nalazimo u fazi priprema za Olimpijski turnir i da je naša kompletna koncentracija usmerena na to kako pripremiti ekipu za prve tri utakmice koje igramo u Lilu", počeo je Pešić.

Za njega rezultat nije u prvom planu. "Igrači su svesni zadataka koji su pred njima u naredne dve utakmice, svesni su da smo došli ovde da napredujemo u svakom smislu, i fizičkom i taktičkom. Obe utakmice gledamo kao deo priprema. Naravno, igrači uvek žele da daju svoj maksimum na zvaničnim utakmicama, a naš je zadatak da se pored toga potrudimo da poboljšamo individualnu formu kod svakog igrača i vidimo na koga to možemo da računamo za Olimpijski turnir", zaključio je Pešić.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Svetislav Pešić izlazak