Slušaj vest

Slovenački reprezentativac Goran Dragić odlučio je zimus da završi profesionalnu karijeru pošto u NBA ligi ni mogao da pronađe angažman, a na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre videlo se koliko nedostaje "zmajčekima". Nažalost, često smo znali da kažemo da nedostaje i reprezentaciji Srbije, za koju je takođe imao pravo da igra - po poreklu.

Upravo je njegova skorašnja izjava da je "i Srbin i Slovenac" podigla buru u njegovoj domovini, da bi u emisiji na "N1" objasnio da tu nema ništa sporno. Na komentar voditeljke da joj se čini da u toj izjavi nema ništa kontradiktorno, Goran Dragić se složio i brzo ponudio svoje objašnjenje: "Ni mene (se ne čini da je kontradiktorno, prim. aut.). To ne znači da mi se sada Srbija odjednom sviđa i da ću da igram za Srbiju", poručio je Dragić.

"Ne, moja država je Slovenija, ja sam tu odrastao i Slovenija mi je sve dala", dodao je dugogodišnji reprezentativac Slovenije sa kojom je 2017. u Beogradu osvojio zlatnu medalju na Eurobasketu.

instagram/the_1_dragon Goran Dragić

Goran Dragić je profesionalnu karijeru počeo davne 2004. godine noseći dres Geoplin Slovana sa samo 18 godina, potom je po sezonu odigrao za Mursiju i Olimpiju, pre selidbe u NBA ligu 2008. godine kao 45. "pik" na draftu. Za deceniju i po u Americi izgradio je reputaciju jednog od najboljih organizatora igre u najjačoj ligi na svetu. Igrao je za Finiks, HJuston, Majami, Toronto, Bruklin, Čikago i Milvoki, a 2018. godine bio je i na Ol-staru.

Podsetimo, Goran Dragić je rođen u Ljubljani 1986. godine od oca Srbina Marinka iz Zvornika i majke Slovenke. Njegov mlađi brat Zoran je takođe košarkaš i zajedno su igrali u Finiksu i Majamiju.


BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Srbi pevaju Luka Dončić jedan je od nas

(N1/MONDO - M.V.)