Slušaj vest

Sprema se pravi potres u NBA ligi jer bi jedan od kultnih NBA timova mogao da se preseli! Kao što je već poznato mnogo je drugačiji odnos Amerikanaca prema sportskim ekipama nego u Evropi i nije retko da se timovi premeštaju sa mesta na mesto. Tako smo videli da su se nedavno Netsi premestili iz Nju Džersija u Bruklin, a sada vlasti Nju Džersija žele da to promene!

Kako navode strani mediji gradonačelnik Nju Džersija Fil Marfi radi sve da ubedi vlasnike Filadelfije da premeste ekipu Seventisiksersa u ovaj grad. U delu grada koji se zove Kamden se pravi nova arena i Seventisiksersi bi je dobili na korišćenje za džabe, a uz to bi dobili i ogromne poreske olakšice.

Stvar zbog koje je procenjeno da bi tim želeo da se preseli je što godinama ne mogu da naprave novu, moderniju i veću arenu u Filadelfiji. Videćemo da li će ovo uspeti gradskim vlastima Nju Džersija, ali ne bi ovo bio prvi put da se Seventisiksersi sele. Oni su osnovani ne u Pensilvaniji u Sirakjuzu kod Njujorka. Od 1946. do 1963. su igrali tu, a onda su se u martu 1963. preselili pošto su Voriorsi iz Filadelfije otišli za San Francisko. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Nenad Stefanović o preskakanju koraka i NBA