Slušaj vest

Košarkaški klub Partizan će se pred novu sezonu rastati i sa Aleksom Avramovićem! Iako reprezentativni bek Srbije ima ugovor i za narednu godinu, već nedeljama se priča o njegovom odlasku iz kluba nakon sezone koja je dovela do kompletne promene igračkog kadra - pominjali su se Dubai, Pariz, Makabi iz Tel Aviva...

Poslednja destinacija o kojoj se priča jeste  Moskva, odnosno CSKA! Kako prenosi "Sport Klub", dogovoreni su svi detalji transfera, a potpis na ugovor biće stavljen nakon Olimpijskih igara u Parizu gde će Aleksa sa preprezentacijom Srbije pokušati da pojuri zlatnu medalju. On je više puta isticao da u ovim trenucima razmišlja samo o nacionalnom timu, ali su očigledno njegovi zastupnici završili veliki posao nakon što je iz moskve stigla izuzetno unosna ponuda.

Željko Obradović i Aleksa Avramović
Marko Metlas/© MN press, all rights reserved 

Odlaskom Alekse Avramovića nastaviće se potpuna promena igračkog kadra koji na raspolaganju ima Željko Obradović. Iskusni trener, najuspešniji u istoriji evropske košarke, vodiće u narednoj godini potpuno novi tim, a moglo bi da se desi da Balša Koprivica bude jedini igrač koji će ostati u ekipi iz prethodne, neuspešne sezone crno-belih. Ostoja Mijailović je istakao da Partizan već ima 11 novih igrača koje će uskoro predstaviti, a moglo bi da bude i više pojačanja do početka sezone.

Sa druge strane, CSKA će osma stanica u karijeri Alekse Avramovića. Pešićev pulen iz dresa sa državnim grbom počeo je karijeru Mladosti iz Čačka, debitovao u seniorskom timu u Borcu, igrao za OKK Beograd, ponovo u rodnom Čačku, a zatim za Varese, Unikahu, Estudijantes i Partizan u koji je stigao 2021. godine. 

(Sport Klub/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO Aleksa Avramović