Slušaj vest

Novi košarkaš Partizana Karlik Džouns blistao je u utakmici svoje reprezentacije Južnog Sudana protiv SAD, a sada među navijačima crno-belih postoji strah da li će ga odmah uzeti neki NBA tim! Prema pravilima, Džouns bi do četvrtka, 25. jula mogao da potpiše NBA ugovor, koji bi automatski "poništio" njegov dvogodišnji ugovor sa KK Partizan.

"Izvori iz lige mi javljaju da postoji kratki rok do četvrtka u okviru kojeg bi NBA timovi mogli da 'napadnu' Karlika Džounsa", objavio je poznati američki novinar Mark Stejn.

Karlik Džouns igrao je prošle sezone u Kini, kao najbolji asistent prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Manili. On je NBA stručnjacima odavno poznat, jer je u najjaču ligu stigao 2021. na "mala vrata", kroz razvojni tim Dalasa. Potom je potpisao ugovor sa Maveriksima i postao saigrač Luke Dončića, a zatim je igrao za Čikago Bulse i njihov razvojni tim.

Džouns je partijom protiv Sjedinjenih Država uoči Olimpijskih igara pokazao da bi i ovo leto moglo da bude njegovo, a na Partizanu je po svemu sudeći da osluškuje informacije iz SAD, da bi do četvrtka 25. jula saznao da li je našao pravo rešenje za poziciju "jedan" za sezonu 2024/25. Košarkaš iz Ohaja je važan deo već formiranog tima Željka Obradovića, koji će u avgustu početi pripreme.

Pre toga, Džouns će od vikenda nastupiti na Olimpijskim igrama i u Lilu igrati u grupi uz Sjedinjene Države i Srbiju.

(MONDO - M.Š)