Slušaj vest

Crvena zvezda je uspela da vrati Nikolu Kalinića i Ognjena Dobrića, ali ne i Filipa Petruševa! Krilni centar reprezentacije Srbije se sastao sa predsednikom Zvezde Nebojšom Čovićem što je podgrejalo nade navijača crveno-belih, ali sada strani mediji prenose da neće biti ništa od ponovnog igranja u Crvenoj zvezdi. 

Prošle sezone je Petrušev nakon početka takmičarske godine u NBA ligi došao u Olimpijakos i potpisao je ugovor na tri sezone. Jedna je prošla, a Olimpijakos je rešio da ga ostavi u timu i za naredne dve. Iako na početku nije dobijao šansu kod trenera Jorgosa Barcokasa pred kraj sezone se izborio za minutažu i očigledno ga ubedio da mu da priliku i naredne godine. 

Zato je grčki klub rekao Crvenoj zvezdi da odustane i da ne žele da puste Petruševa. Sledeće sezone će takođe biti ogromna konkurencija pod košem, mada uglavnom na pozicijama centra. Tu su Mustafa Fol, Nikola Milutinov, Mozes Rajt i Jorgos Tanulis, dok je uz Filipa petruševa jedina klasična četvorka Alek Piters. Ipak šuška se i o povratku nekadašnjeg MVP-a Evrolige Saše Vezenkova.

Što se Crvene zvezde tiče od klasičnih krilnih centara u timu su Majk Daum i Dalibor Ilić, a tu mogu da zaigraju i Luka Mitrović, Dejan Davidovac, Nikola Kalinić i Rokas Gedraitis. Videćemo da li to što nema povratka Petruševa znači da je prelazni rok gotov ili da će klub sa Malog Kalemegdana tražiti još jednog krilnog centra.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nikola Lalović Petrušev