Slušaj vest

Puna Beogradska arena uživala je u pobedi Srbije protiv Grčke u "generalnoj probi" za Olimpijske igre, kao i u igri domaćih asova, raspucanog kapitena Bogdana Bogdanovića i najboljeg košarkaša sveta, Nikole Jokića.

Sjajni centar iz Somborac dobio je aplauze i skandiranja "MVP, MVP" kada god je stao na liniju penala u završnici meča, a beogradska publika stavljala mu je svaki put do znanja koliko ga voli. Još od prvih trenutaka meča i intoniranja himne, kada je Nikola sa rukom na srcu pevao "Bože pravde", svi su uživali u večeri koju će dugo pamtiti. Naravno, tu je bila i Nikolina ćerka Ognjena Jokić (2), da ga prva poljubi posle utakmice.

Nikola Jokić posle osam godina opet nastupa za Srbiju na Olimpijskim igrama. Debitovao je u "A" timu te, sve davnije 2016. godine kada se vratio kući iz Brazila sa srebrom i ušao u srca naciji. U međuvremenu je postao najbolji košarkaš sveta, trostruki NBA MVP i šampion najjače lige na svetu i sada je predvodnik generacije zajedno sa kapitenom Bogdanom Bogdanovićem.

Od tog Rija, Nikola je igrao za reprezentaciju na Mundobasketu u 2019, gde je Srbija stala u četvrtfinalu i rastala se sa selektorom Aleksandrom Sašom Đorđevićem, a onda je opet bio deo tima 2022. godine, kada je na Eurobasketu pod vođstvom aktuelnog šefa struke Svetislava Pešića još jednom stao u četvrtfinalu, protiv Italije.

Dve godine kasnije, nakon propuštenog Mundobasketa na kojem je Srbija u Manili postala vicešampion sveta, Jokić je ponovo tu, u dresu sa državnim grbom i svako ko je video kako emotivno peva himnu u Beogradskoj areni mogao je da shvati koliko mu to znači. Ako je već propustio scene sa terena, na kojem je u nekoliko situacija vikao na saigračima i tražio da igraju jače, čvršće... za Srbiju.

Jedva čekamo nedelju i da počnu Olimpijske igre, utakmicom Srbija - Sjedinjene Države od 17.15 časova na fudbalskom stadionu u Lilu.

BONUS VIDEO: Cela Arena skandira Nikoli Jokiću - MVP!

MONDO/Nemanja Stanojčić Nikola Jokić MVP skandiranje