Slušaj vest

Dugo smo čekali, ali smo na kraju dočekali spisak reprezentacije Srbije za Olimpijske igre. Ponovo se odlučio Svetislav Pešić da povede tri centra na veliko takmičenje, ali sada su to Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Uroš Plavšić. Srebrni iz Manile Dušan Ristić, najredovniji reprezentativac Srbije u poslednjih nekoliko godina ispao je u poslednji čas sa spiska zajedno sa Ognjenom Jaramazom, Aleksom Radanovom i Aleksejem Pokuševskim. 

Centar koji je istog dana promenio i klub i umesto Tenerifea će obući dres Šalona u Francuskoj odmah se javio sjajnom porukom. Bez ikakve sujete, ljutnje, rekao je da mu je bila čast da trenira i radi sa nacionalnim timom i da ne sumnja u zlato sa Olimpijskih igara!

"Velika mi je čast što sam proveo leto sa ovim sjajnim momcima, trenerima i svim ostalim članovima tima. Ne sumnjam da će nas sve obradovati na Olimpijskim igrama i da će se vratiti u Srbiju sa najsjajnijim odličjem!", napisao je Dušan Ristić. 

MONDO/Stefan Stojanović Košarkaši Srbije MONDO fotografije

Podsetimo, ovako izgleda ceo spisak reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu: Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Filip Petrušev, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Uroš Plavšić. 

Srbija već 28. juna igra sa Amerikancima u Lilu, a u našoj grupi su još Južni Sudan i Portoriko.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Dušan Ristić