Slušaj vest

KK Partizan je definitivno doveo Tajrika Džonsa (27 godina, 206 centimetara), da u sledećoj sezoni igra na pozicijama krilnog centra i centra, objavio je "Mozzart sport". Iako KK Partizan nije saopštio bilo šta o tome, u registru licenciranih igrača Košarkaškog saveza Srbije zavedeno je Džonsovo ime među igračima Partizana. I tako je otklonjena bilo kakva dilema - Doskorašnji igrač Efesa staće na teren u opremi crno-belih prvi put sredinom avgusta, kada trener Željko Obradović bude okupio ekipu na početku priprema za evroligašku 2024/25.

Tajrik Džons igra u Evropi od 2020. godine, nakon kratke epizode u Koreji, posle koje je zaigrao za Hapoel Tel Aviv, Pezaro, Turk Telekom i Efes prošle sezone, u kojem je prvi put nastupio na evroligaškoj sceni. U dresu turskog velikana on je bio starter osam puta za Efes u Evroligi, prosečno postizao po 7,2 poena, uz 17,5 minuta na terenu.

Na visokim pozicijama Partizan će sledeće sezone imati i Brendona Dejvisa (32, 208 cm) iz Valensije, Balša Koprivica je jedini preostao iz prošlosezonskog tima, a na pozicijama krilnog centra za sada su "projektovani" Isak Bong (24, 203 cm) a iz Bajerna i Ajzeja Majk (26, 203 cm). Svi ovi transferi tek će biti ozvaničeni uoči okupljanja ekipe na početku priprema.