Slušaj vest

Ređaju se propusti organizatora na Olimpijskim igrama pošto je danas posle otkazivanja "pretrke" trijatlona zbog neispravne vode u Seni, sada napravljen i skandal u Lilu. U ovom gradu održava se grupna faza košarkaškog takmičenja i pred meč Portorika i Južnog Sudana, koji se igra u našoj grupi, napravljen je grub previd.

Južnosudanci su morali da slušaju himnu Sudana, zemlje od koje su se otcepili 2011. godine nakon referenduma. Malo je reći da su košarkaši Južnog Sudana i navijači bili zgroženi ovakvim propustom organizatora u Lilu, pa su počeli da negoduju i zvižde kada su shvatili šta je učinjeno na stadionu "Pjer Moroa". Na sve to, ovo je bio debi za Južni Sudan u košaršakom takmičenju na Olimpijskim igrama i uspeli su da im ga pokvare.

Kada je himna prekinuta, sa razglasa se čulo izvinjenje zbog tehničke greške, a iako su navijači i igrači čekali da ponovo bude intonirana ispravna verzija himne, to se nije dogodilo. Nije to poljuljalo raspoloženje jer je selektor Rojal Ajvi poveo navijanje i tražio da navijači aplaudiraju sada još jače i podrže svoje ljubimce.


Podsetimo, u okviru iste grupe danas od 17.15 sastaju se Srbija i SAD.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Pešić i Spanulis se raspravljaju sa sudijom

(MONDO - M.V.)