Slušaj vest

Srpski košarkaši odmah na početku Olimpijskih igara imaju najteži mogući zadatak na početku turnira, pošto je prvi rival reprezentacija SAD! Nadamo se da će se ove dve ekipe sastati i u finalu turnira, ali do tada je dobro da još jednom proverimo da li su Amerikanci pobedivi i koliko je to izvodljivo u Parizu.

Zbog toga su bitni potezi poput onog koji je Ognjen Dobrić izveo već u ranoj fazi meča. Povratnik u Crvenu zvezdu trčao je u kontru, a protiv sebe je imao čak trojicu američkih košarkaša. Čekali su ga da mu ukradu loptu, udare rampu ili na neki drugi način spreče da postigne poene, ali se to nije desilo...

Dobrić je nabacio flouter na obruč, lopta je imala visok luk, a sva trojica reprezentativaca SAD proleteli su i otvorili reket srpskom košarkašu. Tako je Ognjen došao u poziciju da sam pod košem uhvati svoj promašaj i zatim loptu lagano položi u koš, za poene srpskog tima. Pogledajte kako je to izgledalo:

RTS/screenshot Srbija Amerika

Inače, Ognjen Dobrić je odigrao sasvim dobro u prve dve četvrtine i postigao je deset poena protiv Amerikanaca. Efikasniji od njega bio je samo trostruki MVP NBA lige Nikola Jokić koji je ostigao 12 poena. Pogledajte fotografije sa meča reprezentacije Srbije i SAD:

Kurir/Dado Đilas Srbija-Amerika

BONUS VIDEO:

Kurir sport Košarkaši Srbije izašli na zagrevanje